Besplatna muzička predstava za Beograđane – OVO NIJE OPERA

“OVO NIJE OPERA” je projekat Operosa studija (operosa.org) koji ima za cilj da mladim i perspektivnim operskim pevačima omogući da razviju svoje glumačke sposobnosti. Nakon uspešno održane audicije, odabrano je 9 operskih pevača sa kojima je 2 nedelje radio glumac Vladimir Nićiforović. Sve ono što su naučili će podeliti sa publikom 4. Marta u SKC-u od 20 časova.

Arije i ansambli koje će pevači izvesti ne predstavljaju samo tipičan operski repertoar, već su plod istraživanja, eksperimenta, poigravanja sa likovima i situacijama. Mladalačka energija i svežina glumca Vladimira Nićiforovića su pokretačka snaga celog projekta. On je osmislio završni performans radionice kao tipičnu opersku audiciju koja prikazuje pevača kroz sve faze fizičke i psihičke pripreme za javni nastup.

Orkestar čine izuzetno mladi i predani umetnici, učenici srednjih škola “Mokranjac” i “Vučkovic” kao i student Fakulteta Muzičke Umetnosti u Beogradu kojim će dirigovati Natalija Mićić.

Nastupaju pevači: Ana Petrović, Maja Mijatović, Jovana Čurović, Katarina Radovanović, Hana Ramujkić, Slavica Božić, Stevan Karanac, Ognjen Milivojša i Milan Mladenov.

Ulaz je slobodan.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: