Beogradski manifest

Danas počinje Prva festival manifestacija "Beogradski manifest"

„Beogradski manifest“ danas će svečano biti otvoriti potpredsednik Vlade i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić, na platou kod spomenika Pobednik na Kalemegdanu.

Ovo je prvi veliki festival manifestacija, destinacija i degustacija otvoriće kapije Kalemegdana između 22-24. maja. Praznik najpoznatijih srpskih festivala u organizaciji udruženja “Beogradski manifest” i JP “Beogradska tvrđava”, tokom tri dana biće smešten u Gornjem i Donjem gradu Beogradske tvrđave. Preko 15 festivalskih celina predstaviće najlepše od srpske kuhinje, turizma, filmske umetnosti, muzike, plesa, prirode i kreativnih ideja.

Ulaz na festival se plaća 250 dinara, od čega je 200 dinara vaučer za konzumaciju.
Kalemegdan će ugostiti preko 50 gradova i opština iz Srbije. Tokom tri dana festivala nebom će krstariti veliki leteći baloni 15 ekipa iz cele Evrope, a uveče će po prvi put na beogradskom nebu zasijati piromuzički vatrometi koje će lansirati svetski vicešampion!

Na slici je skica programa na Kelemegdanu:

kalemegdan

 

Ovakva manifestacija do sada nije održana u Beogradu, pa je to jedinsvena prilika da vidite Srbiju i deo regije, na jednom mestu.

Muzika, hrana, kulturna dešavanja, šta više poželeti.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: