Umrežavanje Knowledge for the future

Konferencija Knowledge for the future predstavlja drugi deo projekta UMREŽAVANJE.

Prva konferencija u sklopu projekta Umrežavanje: New age održala se 13. maja ove godine na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva i učestvovalo je preko 150 studenata sa različitih fakulteta i visokih škola.

Druga po redu konferencija Umrežavanje, pod sloganom “Knowledge for the future”, održaće se 18. novembra na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva. Cilj konferencije Umrežavanje: Knowledge for the future je da mladima približi veštine koje će im biti potrebne za trenutno i buduće tržište rada. Omladinu će kroz radionice stručnjaci upoznati sa novim
programskim jezicima koji će u skoroj budućnosti postati traženi, mekim veštinama koja studenti na redovnim predavanjima nemaju priliku da steknu a koja su nam potrebna u svakodnevnom životu. Takođe pored različitih blokova radionica studenti će imati priliku da prisustvuju predavanjima i panel diskusiji na kojima će moći da saznaju nešto više o novim talasima tehnologije.

Ovogodišnja konferencija je osmišljena tako da sadrži radionice, predavanja i panel diskusiju kojima studenti mogu prisustvovati. Konferencija se sastoji iz dva dela, prvi deo konferencije je predviđen za radionice a drugi deo za predavanja i panel diskusiju.

Radionice su podeljene u 2 bloka:

• Prvi blok sadrži radionice front – end i back – end programiranja, gde studenti od više ponuđenih mogu izabrati tri radionice, koje im
najviše odgovaraju.

• Drugi blok sadrži radionice mekih veština. Studenti će takođe moći da od više ponuđenih radionica odaberu onu koja im najviše odgovara. Drugi deo konferencije su predavanja i  panel diskusija, na kojima će biti reči o novim talasima tehnologije.

Neke od tema o kojima će biti reči na konferenciji su:

– Mašinsko učenje
– Chat bot
– Blockchain tehnologija i kriptovalute
– Agile

Učesnici konferencije su studenti visokih škola i fakulteta iz Srbije koji su spremni da uče i proširuju svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija.

Na konferenciji će učestvovati oko 200 mladih.

Prijave: https://umrezavanje.typeform.com/to/yIcEH6

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: