Učešće mladih u privredi Srbije

„Učešće mladih u privredi Srbije“ tema je okruglog stola koji će biti održan u utorak, 31. januara u 12h u centru Impact Hub (Makedonska 21) u okviru projekta „Mreža omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske“, u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac.

Na okruglom stolu će biti predstavljeno istraživanje „Ekonomska uključenost mladih u Srbiji“ (deo šireg istraživanja „Indeks participacije mladih“) i biće reči o tome kako organizovanim podsticajima pomoći mladima da se aktivnije uključe u privredni život zemlje.

Na okruglom stolu učestvuju: Vladimir Radovanović, Privredna komore Srbije, Miloš Đuričanin, Srpska asocijacija menadžera i Jovana Tripunović, Fondacija Ana i Vlade Divac. Rezultate istraživanja će predstaviti Mihailo Karović, istraživač javnih politika, a o iskustvu u vođenju sopstvenog biznisa govoriće Miloš Vasić, mladi preduzetnik i član Divac omladinskog fonda.

Istraživanje „Ekonomska uključenost mladih u Srbiji“ daće odgovore na pitanja koliko mladih je trenutno zaposleno, koliko ih aktivno traži posao, koliko mladih od 24 do 30 su vlasnici preduzeća a koliko njih je potpuno ekonomski isključeno.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom okruglom stolu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: