Trening “U pravo vreme”

Svetski omladinski talas po drugi put organizuje trening iz oblasti upravljanja vremenom pod nazivom “U pravo vreme” koji će se održati u sredu 24. maja, sa početkom u 17h, u KZM Gnezdo, Masarikova 5, zgrada Beograđanka, VI sprat.

Šta je to “time management”? Da li nam je zaista teško organizovati vreme tokom ispitnih rokova? Koji su to najčešći “kradljivci vremena” koji nas svakodnevno ometaju u učenju? Kako pravimo prioritete u obavezama i na koji način planiramo ciljeve? Kombinovanjem teorijskih pristupa, te praktičnih primera i vežbi, učesnice i učesnici imaće priliku da, kroz vlastita iskustva, porade na uspešnijem planiranju vremena, te razrade kratkoročni i dugoročni vremenski plan obaveza.

Istraživanja pokazuju da prosečna osoba tokom obavljanja svojih obaveza biva ometena svakih 8 minuta, sedam puta tokom jednog časa, što je 50-60 puta dnevno! Prosečno ometanje traje 5 minuta, što bi bilo oko 4 časa na dnevnom nivou. 80% ovakvih ometanja uglavnom nisu toliko bitna, niti u vezi sa našim obavezama, što znači da na dnevnom nivou potrošimo 3 časa na takozvane „kradljivce vremena“. Cilj treninga je da se učesnice i učesnici upoznaju sa osnovnim modelima efikasnog upravljanja vremenom, i da nauče kako da se izbore sa svakodnevnim distrakcijama koji ih ometaju u sprovođenju dnevnih obaveza, naročito u periodu predstojećih ispitnih rokova.

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

Svi studenti fakulteta u Srbiji koji do sada nisu pohađali treninge, obuke ili radionice koji su se bavili tematikom organizacije vremena. Trening je namenjen i ostalim mladima koji žele da saznaju kako da efikasno iskoriste svoje vreme, usklade obaveze i upravljaju svojim slobodnim vremenom.

KAKO SE PRIJAVITI?

Slanjem CV-ja na adresu office@worldyouthwave.org .

Rok prijavljivanja za učesnike je 21. maj 2017. godine. Više informacija o organizaciji, treningu i predavačima možete pronaći na zvaničnom sajtu, facebook stranici događaja, kao i twitter nalogu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: