Stres i nova karijera

Synergy Talents još jednom ponavlja svoju saradnju sa Centrom za razvoj karijere. Prošle godine su realizovane dve radionice pod nazivom Efektivna komunikacija i Planiranje usmereno na rezultate. Ovom prilikom Synergy Talents će skrenuti pažnju na upravljanje stresom, 24. juna u 10 časova na Mašinskom fakultetu.

Centar za razvoj karijere organizuje osmi po redu seminar „Kadar da budem kadar“ posvećen diplomcima i studentima koji ih priprema za izazove koje donosi tržište rada. Predavanja će obuhvatati teme poput komunikacionih veština, liderstva, upravljanja vremenom i drugih. Ovladavanje ovim temama je ono što čini dobrog radnika, dobrog preduzetinka. Ono što neizbežno ide uz ove veštine i svaki posao je stres.

„Ljudi često vezuju stres za one na visokim pozicijama koji nose veliku odgovornost. No, činjenica je smo svi izloženi stresu, bilo da smo direktor, doktor, inženjer, prodavac, pa čak i student. Studentima i generalno mladim ljudima koji napuštaju „roditeljska gnezda“, stres nije stran. Briga oko ispita, neprospavane noći zbog učenja, traganje za poslom i prvi intervjui, sve to utiče na razvoj stresa kod mladih, iako ga mnogi potcenjuju. Svaka naredna etapa života doneće nove razloge za stres. Stoga, Synergy Talents tim želi da se približi i mladima i pripremi ih za ono što ih tek čeka po diplomiranju, pomogne im da prepoznaju stres i ne podlegnu pritiscima koji će neminovno stizati sa svih strana“, objašnjava Hans Buster, direktor Synergy Talents.

Synergy Talents će tokom dvočasovne radionice podeliti neke od tehnika koje pomažu smanjenju i upravljanju stresom i pokazaće da, ukoliko kontrolisan, stres nije nužno negativan aspekt života, već se ta energija može iskoristiti u pozitivne svrhe.

Synergy Talents se bavi koučingom, organizacijom seminara i treninga za pojedince i kompanije pomažući im da se razviju i podele sa drugima svoje talente van zone komfora.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: