Seminar „Socijalna anksioznost – zašto je strah od tuđe ocene jači od realne procene?“

Socijalna anksioznost predstavlja strah od drugih ljudi u određenim socijalnim situacijama, tačnije strah od njihove negativne ocene i sopstvenog poniženja.

Strah da ćemo se pred drugima osramotiti je najčešći simptom, a nisu retki ni fizicki simptomi tog straha: jako lupanje srca, znojenje, napetost mišića, glavobolja, drhtanje, crvenjenje.   Socijalnu anksioznost veoma često prihvatamo kao životnu filozofiju, zaključujemo da smo jednostavno stidljivi i da to ne možemo da promenimo. Ali šta onda kada počne da nas ometa u funkcionisanju?

Da li osećate snažnu anksioznost kada ste okruženi drugim ljudima, kada razgovarate sa autoritetima, kada odgovarate na ispitu? Da li ste jako uznemireni kada morate da uđete u prostoriju punu nepoznatih ljudi, da se upoznate sa njima, razgovarate? Da li zbog toga izbegavate druženje, flertovanje, situacije javnog nastupa?

Ukoliko imate teškoća u ovakvim situacijama i to vam predstavlja smetnju, prijavite se za naš seminar, na kojem će stručnjaci govoriti o poreklu i uzrocima socijalne anksioznosti, kao i o načinima njenog suzbijanja.

Nakon seminara biće održana i psihodramska radionica.

Velika sala Univerziteta u Nišu

PRIJAVE SU OBAVEZNE psychonis1@yahoo.com

UČEŠĆE NA SEMINARU JE BESPLATNO!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: