Ruby i konkurentno programiranje na trećem Ruby susretu

Treći i poslednji Ruby susret pred letnju pauzu zakazan je za četvrtak, 30. jun u Start it Centru sa početkom u 18h. Ovoga puta glavna tema će biti Ruby i konkurentno programiranje.

Boris Maletić će govoriti o konkurentnosti i paralelizmu, „klasičnim“ pristupima (proces, thread, fiber), thread-safe strukturama podataka, nepromenljivim (immutable) strukturama podataka. Takođe, biće reči i o problemima sinhronizacije i global interpreter lock (GIL), kao i o modernim concurrency alatima: future, promise, actor.

Boris Maletić je programer koji živi i radi u Beogradu. Bavi se problemima integracije (HTTP islični API-ji), najčešće koristi Ruby i Scala programske jezike. U poslednje vreme posebno je zainteresovan za aktor sisteme i funkcionalno programiranje.

Ruby susreti su pokrenuti u aprilu ove godine sa ciljem da se jednom mesečno na istom mestu skupe programeri-juniori i seniori, entuzijaste, početnici i zaljubljenici u Ruby i Rails. U neformalnoj atmosferi svako je dobrodošao da otvori diskusiju, predloži teme, podeli svoja znanja i iskustva.

Do sada smo imali priliku da slušamo o tome zašto izabrati Ruby, koje su mu prednosti, ali i mane, kao i o novinama u Railsu 5, uz live demonstraciju predavača. Nakon trećeg Ruby susreta pravimo pauzu do septembra, a u međuvremenu spremamo još zanimljivih tema i gostiju.

Prisustvo na Ruby susretima je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta bitno da svoje prisustno potvrdiš ovde.

Ukoliko imaš predlog za temu o kojoj bismo mogli da pričamo na narednim susretima, slobodno nam piši na info@spacevent.org.

Informacije o ovom ali i narednim događajima možeš pratiti na Spacevent fb strani.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: