Radionice kreativnog čitanja i pisanja

Tri subote u januaru 13. 20. i 27. održaće se besplatna radionica kreativnog čitanja i pisanja „Čarolija čitanja“. Radionice su namenjene srednjoškolcima i učenicima osmog razreda.

Tokom ovog ciklusa radionica učesnici će se baviti srpskim književnim i kulturnim nasleđem kroz različite kreativne zadatke. Cilj radionica je da polaznike navede da traže odgovore na pitanje šta sve čini našu (ne)materijalnu kulturu i koji pisci i književna dela su uticali na razvoj naše književnosti i jezika i na koji način.

Za 5 sati koliko traje svaka od radionica, učesnici će tri sata biti u čitaonici biblioteke „Laza Kostić“ na Banovom brdu, a dva sata planirano je za odlazak na kulturni događaju ili instituciju kulture. Prve subote učesnici će imati priliku da vide izložbu „100 najlepših Slika Srbije“.

Autor i voditelj radionica „Čarolija čitanja“ na kojima je do sada tokom 6 godina održavanja učestvovalo oko 500 mladih je Milica Jovanović, a relizuju se u organizaciji udruženja Prijatelji dece Čukarice i uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu.

Prijave i dodatne informacije na 063/8422 174 ili pdcukarica@gmail.com 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: