Radionica dokumentarnog filma Ivane Todorović u DKSG

U subotu 4. juna u 12 časova u Akademskom filmskom centru Doma kulture „Studentski grad“ biće održana radionica dokumentarnog filma Ivane Todorović.

Ivana Todorović je autorka iz Beograda koja se bavi društveno angažovanim dokumentarnim filmovima koje je režirala, snimala, koproducirala u Beogradu i Njujorku. Berlinale Shorts competition, Rotterdam International Film Festival, Traverse City Festival, The Palm Springs International Shortfest samo su neki od festivala na kojima su se filmovi ove autorke prikazivali. Za svoj autorski rad Ivana Todorović nagrađivana je na festivalima širom sveta – u Srbiji, Americi, Italiji, Kanadi, Rusiji, Grčkoj, Engleskoj. Osim što pravi filmove, Ivana drži i radionice na univerzitetima, festivalima i u obrazovnim centrima širom sveta. Najzapaženiji filmovi Ivane Todorović: Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka (When I Was a Boy, I Was a Girl), Majka iz Harlema (A Harlem Mother), Svakodnevni život romske dece u bloku 71 (Everyday life of Roma children from Block 71) i Reprezent (Represent).

Radionica dokumentarnog filma kroz praktičan rad upoznaje polaznike s metodama rada u dokumentarnom filmu gde je snimatelj(ka) i reditelj(ka). Polaznici će kroz različite vežbe tokom pet dana moći da istraže, snime i režiraju svoju priču u kratkoj dokumentarnoj formi. Časovi će biti održavani vikendima (4, 5, 11, 12. i 19. juna) od 12.00 do 16.00 u okviru Radionice filmske režije Akademskog filmskog centra DKSG.

Otvoreno za sve zainteresovane / ulaz slobodan

www.ivanatodorovic.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: