Projekat “Tools for Social Development-Volume 2”

Predstava “Tools for Social Development” biće održana 06. decembra sa početkom od 17h u Vrnjačkom bioskopu u Vrnjačkoj banji kao završnica osmodnevnog seminara koji će okupiti 28 mladih (osobe sa invaliditetom, omladinski radnici, edukatori, personalni asistenti i oni zainteresovani za rad sa ovom ciljnom grupom) iz 10 različitih evropskih zemalja.

Projekat “Tools for Social Development – Volume 2”, koji od 1. – 8. decembra 2017. organizuje nevladina organizacija Ljudima od ljudi iz Kruševca, predstavlja nastavak projekta “Tools for Social Development 2016” i ima za cilj da osobama sa invaliditetom pruži jednake mogućnosti i podstakne samostalnost, lični razvoj i aktivan život u svim oblastima, kao i da edukuje praktičnim metodama mlade omladinske radnike koji žele da rade sa ovom ciljnom grupom.

Program se sastoji iz osmodnevnog intenzivnog seminara koji je baziran na principu neformalnog obrazovanja kao i pozorišnim metodologijama i tehnikama savremene igre. Zemlje partneri na projektu su: Albanija, Republika Makedonija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Portugal, Grčka, Crna Gora, Rumunija, Španija i Srbija.

Pored predstave, rezultat projekta biće i elektronski priručnik koji će predstavljati alat za rad i uputstvo za sve one koji pozorišne i metodologije savremenog plesa žele da koriste u radu sa osobama sa invaliditetom. Elektronski priručnik od januara 2018. možete preuzeti na sajtu organizacije http://people2peopleserbia.org/

Smatramo da se diskriminacija osoba sa invaliditetom najčešće javlja zbog neznanja i nedostatka razumevanja, straha od različitosti kao i negativnih kulturološko religioznih pogleda na invaliditet od strane društva. Tome možemo dodati činjenicu da socijalna izolovanost, okruženje koje ne omogućava pristup osnovnim uslugama, siromaštvo, mogućnost obrazovanja i podrška pri zapošljavanju jesu krucijalni ciljevi radi poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom. S tim u vezi, prezentacija rada u vidu predstave okupiće zainteresovanu javnost i građane u Vrnjačkoj banji i skrenuti pažnju na ovu osetljivu i marginalizovu grupu u našem društvu. Ulaz na predstavu je slobodan.

Projekat je podržan od strane  Evropske unije, Erasmus+ programa za mlade.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti timu projekta Vesni Savić i Mileni Todorović, erasmus.project.team@gmail.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: