Prijavi se za učešće u četvrtoj sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče

Beogradsko čitalište i udruženje Hila pozivaju sve zainteresovane da se prijave za učešće u četvrtoj sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče.

Radionicu vode Srđan Srdić, poznati pisac mlađe generacije, programski direktor festivala Kikinda Short, i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica. Srdić i Arsenić odnedavno su poznati i kao idejni tvorci izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Radionica traje od početka oktobra 2016. do kraja juna 2017. Susreti se održavaju svake druge subote u Beogradskom čitalištu, Zmaj Jovina 1. Ukupna cena devetomesečnog kursa iznosi 22.500 dinara (u devet mesečnih rata).

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prve tri sezone, neke od nastalih priča nagrađene su i pohvaljene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb, Pirot), čitane na književnim večerima u sedam gradova Srbije (Kikinda, Zrenjanin, Pančevo, Beograd, Požarevac, Novi Sad, Sombor), a objavljene su i zbirke priča Elvira je sanjala Vladimira Bulatovića, kao i Izohipse Denisa Čokića, obojice nekadašnjih polaznika Radionice.

Prezentacija dosadašnjeg rada Radionice kreativnog pisanja biće održana u Beogradskom čitalištu u sredu, 21.9.2016. godine, s početkom u 20 časova i 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mailhilazrenjanin@gmail.com najkasnije do 26. 9. 2016. godine. Minimalan broj polaznika je deset, a maksimalan trideset. 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: