Prijavi se za kurs Uvod u R za Data Science!

Nauči besplatno osnove baratanja podacima i rad sa osnovnim statističkim modelima u programskom jeziku R sa nama!

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da Data Science zajednica Srbije u saradnji sa Startitom organizuje besplatan kurs Uvod u programski jezik R za Data Science. Poznavanje ovog programskog jezikapredstavlja jednu od najvažnijih pretpostavki za rad u savremenoj Data Science, izazovnoj profesiji koja okuplja istraživače i praktičare u zajednicu za koju se globalno projektuje ogroman broj novih radnih mesta u godinama pred nama. Za učešće se možete prijaviti ovde, gde ćete, osim forme za prijavu, pronaći kratki opis kursa, kao i nekoliko kratkih uslova za učešće. Uvodni kurs počinje 28. aprila 2016, odvijaće se u dvočasovnim sesijama u prostorijama Startita svakog četvrtka, imaće deset sesija, a o prvom sastanku će polaznici biti obavešteni odmah posle završetka selekcije.

Osnovni preduslov za pohađanje kursa Uvod u R za Data Science je da imate iskustvo prethodnog programiranja u ma kom programskom jeziku koji nije isključivo deskriptivne prirode (primeri: PASCAL, C, C++, FORTRAN, BASIC, Java, JavaScript, Python… više ili manje bilo šta preko HTML i CSS). Preduslov nije da vaše iskustvo bude profesionalno niti elaborirano na bilo koji drugi način: u suštini, ako ste već upoznati sa strukturama podataka u nekim proceduralnim i/ili objektno orijentisanim programskim jezicima, elementima kontrole toka, funkcijama i sl – slobodno možete da se bacite na učenje programskog jezika R sa nama! Saznajte više ovde gde ćete naći i kratak upitnik koji će vam pomoći da odlučite da li bi vam ovaj kurs bio interesantan.

Kurs će držati Branko Kovač, Data Analyst u CUBE Risk Management Solutions i jedan od osnivača Data Science zajednice, i Dr Goran S. Milovanović, Data Scientist, DiploFoundation. Polaznici će sa Brankom proći važne osnove programiranja u R-u, dok će sa Goranom raditi na primeni osnovnih statističkih modela u R kroz studije slučaja sa konkretnim projektnim zadacima, što bliže pitanjima neposredne primene.

Za učešće se možete prijaviti ovde, gde ćete, osim forme za prijavu, pronaći kratki opis kursa, kao i nekoliko kratkih uslova za učešće. Uvodni kurs počinje 28. aprila 2016, odvijaće se u dvočasovnim sesijama u prostorijama Startita svakog četvrtka, imaće deset sesija, a o prvom sastanku će polaznici biti obavešteni odmah posle završetka selekcije.

Pridružite nam se da zavrtimo R zajednicu kod nas zajedno!

Više informacija na www.datascience.rs

Izvor: www.datascience.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: