Predstavljanje programa stipendija u Nemačkoj

U sali na drugom spratu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu danas u 17 časova biće održana prezentacija DAAD - Deutscher Akademischer Austausch Dienst stipendija i stipendija Fondacije dr Zoran Đinđić.

Studenti i studentkinje imaće priliku da se upoznaju sa aktuelnim programima stipendija, ali i da dobiju opšte informacije o studiranju i istraživanju u Nemačkoj.

Detaljnije informacije o stipendijama DAAD – Nemačke službe za akademsku razmenu mogu se pronaći na zvaničnoj interenet prezentaciji.

Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj 1. oktobra otvorila je konkurs za Program stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima osnovnih i master studija i diplomcima sa prvim radnim iskustvom.

U okviru programa, do trideset izabranih stipendista iz Srbije boraviće od juna sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, a rok za prijavu je 11. novembar.

Izvor: www.rtv.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: