Predavanje Početnički vodič za kapitalizam, arhitekturu i klimatske promene

Predavanje “Početnički vodič za kapitalizam, arhitekturu i klimatske promene” održaće Levan Nabidaidze u ponedeljak, 23.maja, u 17:30h u svečanoj sali Pravnog fakulteta u Beogradu.

Ovo predavanje će odgovoriti na 7 pitanja:
1) Šta se događa sa klimom, zašto se ona tako pogoršala i šta još ne znamo o njoj?
2) Kako je ovo posledica našeg ekonomskog sistema u svetu?
3) Odakle je ovaj sistem potekao i kakve on veze ima sa 18. vekom Engleske?
4) Kako je sistem poremetio društvo u zadnja dva veka i zašto ga mi volimo?
5) Šta je društvo uradilo da bi sebe zaštitilo od posledica i šta trenutno (ne)radi?
6) Kako sve ovo ima veze sa arhitekturom?
7) Šta mi možemo da uradimo povodom svega ovoga a da se ne preselimo na Mars?

Levan Nabidaidze je ekonomista i strategijski konsultant koji savetuje razne kompanije i vlade širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. Ima diplomu iz ekonomije sa Jejl Univerziteta i prethodno je radio kao šef analitike u kabinetu gradonačelnika Njujorka, u sektoru za dugoročno planiranje i održivost, takođe i kao savetnik za kompaniju McKinsey.

Škola “UNESKO mreža za socijalni i ekonomski razvoj” je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona). Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.
Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanje i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.
Ulaz na predavanje je slobodan.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: