Predavanje Kultura i razvoj

U sredu 25. novembra na Pravnom fakultetu, u ulici Bulevara Kralja Aleksandra 67 s početkom u 17.30 održaće se predavanje u okviru edukativnog programa Univerzitetskog UNESKO Kluba, Škole UNESKO mreža za Ekonomski i Socijalni razvoj, tema predavanja je Kultura i razvoj.

Na predavanju će biti reči o ulozi kulture i razvoja. Posebno će se staviti akcenat na akcioni plan UN-a uveden 2010. godine. Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o kulturi i razvoju, koja naglašava značajan doprinos kulture za održivi razvoj i za postizanje nacionalnih i međunarodnih razvojnih ciljeva, uključujući Milenijumskih razvojnih ciljeva.

Predavači su:

Anand Pilaji – Studira na Oksfordu u Velikoj Britaniji i specijalizovao se za razvojne projekte i socijalno preduzetništvo. Alumnista je liderskog programa Ashoka. Upoznat je sa izazovim globalizacije jer je do sada živeo i radio u Argentini, Mongoliji, Maleziji, Velikoj Britaniji, SAD-u i Srbiji

Aleksandar Protić – Federalni savetnik Francuske UNESCO Federacije, direktor memorijalnog projekta Tesla na Univerzitetu Sorbona i naučni direktor festivala nauke Tesla global forum. Posle magistrature na Sorboni, usavršavao se u nekoliko zemalja sveta u oblasti pregovora, diplomatije i komunikacije.

Škola UNESKO mreža za Ekonomski i Socijalni razvoj je namenjena studentima koji su zainteresovani da svoje obrazovanje upotpune prateći program predavanja renomiranih predavača sa prestižnih svetskih univerziteta (Harvard, Kembridž, Oksford, Sorbona, i drugi).

Predavači će prenositi svoja dragocena znanja našoj omadini u okviru ovog programa. Upravo je to najbolji način da studenti od vrhunskih i uspešnih profesionalaca steknu metodologiju razmišljanja i profesionalne kulture koja se zahteva u današnjem poslovnom svetu.

Uslov za uspešno praćenje predavanja, kao i za mogućnost učestvovanja u interaktivnim delovima nastave je poznavanje engleskog jezika. Cilj programa je da mladi steknu jedinstvena znanja i veštine koje su im potrebne na savremenom tržištu rada.

Ulaz na predavanje je slobodan.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: