Predavanje – Aurora Martin : Ekonomija nasilja

Studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u okviru projekta Škola poslovnih veština u saradnji sa Grupom za SPEKOF organizuje novo otvoreno predavanje: Aurora Martin, Savetnik Nacionalnog saveta za borbu protiv diskriminacije. Tema predavanja: Ekonomija nasilja. Predavnje će se održati u sredu, 26.maja 2015. sa početkom u 18h na Ekonomskom fakultetu.

Savetnik Nacionalnog saveta za borbu protiv diskriminacije, gospođa Martin poreklom je iz Rumunije.Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Bukureštu nastavila je da radi šest godinakao predavač, nakon što je diplomirala je 2006. godine.

Izuzetan govornik, sa bogatim pedagoškim iskustvom, Aurora je učestvovala na raznim debatama i gostovala u tv emisijama, raspravljajući o temama značajnim za rad Saveta.

Novinarka časopisa Dilema veche, nekadašnjije saradnik Avantaje magazina, a takođe i urednik magazina Political Sphere, Res Publika magazine i Pro Diversitate magazina.

Ova uspešna i svestrana žena, sa bogatom karijerom pored rumusnkog, maternjeg, govori engleski, italijanki i kineski jezik. Takođe je završila Fakultet za strane jezike u Bukureštu 2002. godine, a od 2005. do 2006. godine bila je član Nacionalne agencije za jednake mogućnosti.Svoja znanja i veštine usavršavala je na brojnim seminarima i konferencijama širom Evrope, a sama je pokrenula sopstvenu nevladinu organizaciju za umrežavanje studenata koji žele da se obrazuju u inostranstvu.

Prevela je mnoge knjige sa italijanskog i engleskog jezika na rumuski i trenutno je zaposlena kao professor nacionalnih odnosa u Ruskoj predsedničkoj akademiji za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu.

Predavanje gospođe Martinse održava u okviru projekta Škola poslovnih veština, koje organizuje studentska organizacija Mreža za poslovni razvoj u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih država u Srbiji. Cilj projektra je da pruži mladima znanje i veštine sa kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bi se unapredilo i što bolje iskoristio intelektualni potencijal mladih ljudi u zemlji. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija.

U okviru projekta učestvovali su brojni domaći i strani predavači: dr Džon Lenoks (profesor sa Univerziteta Oksford), dr Jurgen Spis (direktor instituta za Humanističke nauke), Vanja Udovičić (ministar omladine i sporta u Vladi Srbije), Gi Đoken (izvršni direktor UNESCO centra za mir iz Vašingtona), Uve Fredhajm (generalni direktor kompanije Telenor u Srbiji), Nj.E. Nils Ragnar Kamsvag (ambassador Kraljevine Norveške u Srbiji), Dragana Roter (rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Vip mobajl) i mnogi drugi.

Nova sezona započeta je predavanjem dobitnice Nobelove nagrade za mir za 2003. godinu, dr Širin Ebadi iz Irana, koje je održano 22. oktobra 2014. godine u Beogradu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: