Pravo vreme da se spremiš za ispitni rok

Uz podršku Kancelarije za mlade Stari Grad, omladinsko Udruženje „Svetski omladinski talas“ organizuje trening iz oblasti upravljanja vremenom pod nazivom: „Pravo vreme da se spremiš za ispitni rok” subota, 9.decembar, Omladinski centar Stari Grad, Maršala Birjuzova 58, Beograd, 12 časova.

Da li ste znali da ukoliko za učenje odvojimo 1 čas dnevno, 7 časova sedmično, odnosno 365 sati u godini, to je dovoljno da u naredne 3 i po godine postanemo stručnjak u oblasti koju smo izabrali da izučavamo?

Tokom višegodišnjeg rada na lokalnim i međunarodnim projektima, članovi organizacije Svetski omladinski talas imali su priliku da se upoznaju i rade sa velikim brojem mladih profesionalaca. Tokom profesionalnog razvoja, prioritizacija obaveza i usklađivanje fakultetskih i vannastavnih aktivnosti je nešto što su mladi ljudi često isticali kao svakodnevni izazov:

• Da li ću moći da uskladim sve svoje obaveze?
• Kako da budem uspešan/na na više polja?
• Da li ću završiti fakultet u roku?
• Zašto su vannastavne aktivnosti za mene značajne?
• Kako isplanirati kratkoročne i dugoročne vremenske ciljeve?

Ovo su samo neka od mnogobrojnih pitanja na koja ćemo odgovoriti u subotu 9. decembra.

Tokom jednodnevog treninga, potrudićemo se da ukažemo na važne segmente na koje bi trebalo obratiti pažnju u samoj organizaciji kako ličnog, pa tako i budućeg profesionalnog života. Uspešna organizacija vremena može predstavljati težak izazov, ali uz određene metode, praktične primere i teoriju koja će se obrađivati na treningu, učesnice i učesnici će naučiti kako da efikasno rešavaju svaki naredni problem.

Ko se može prijaviti? Učesnici događaja mogu biti studenti prve i druge godine fakulteta koji do sada nisu pohađali radionice ili treninge sa sličnom temom.

Kako se prijaviti? CV možete poslati na adresu office@worldyouthwave.org . Rok za prijave je sreda, 6. decembar 2017. godine do kraja dana.

Agenda treninga:
• 12:00-12:30 – uvodna reč i zagrevanje učesnika za rad;
• 12:30-13:50 – prvi deo: postavljanje prioriteta i pravljenje vremenskog plana;
• 13:50-14:00 – pauza;
• 14:00-15:45 – drugi deo: modeli upravljanja vremenom;
• 15:45-16:00 – pauza;
• 16:00-17:00 – završna reč i evaluacija.

Više informacija o događaju i predavačima možete pronaći na vebsajtu Svetskog omladinskog talasa.

Svetski omladinski talas osnovan je 24. oktobra 2005. godine kao nestranačko, nevladino i neprofitno udurženje građana sa osnovnom misijom da afirmiše i promoviše međunarodnu omladinsku saradnju i interkulturalnu razmenu. Organizaciju je osnovala grupa studenata i postdiplomaca koji su bili motivisani iskustvima stečenim na međunarodnim konferencijama i
festivalima, ali koji su istovremeno posedovali prethodno stečena iskustva aktivnim učešćem u nevladinom sketoru.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: