Poziv za učešće u radionici ZOOM!

Muzej savremene umetnostiu Beogradu u saradnji sa partnerima iz Skoplja, Sarajeva i Zagrebaorganizuje radionicu ZOOM! kao deo istoimenog projekta Omladinskog kluba MSUB.

Program je namenjen mladima iz regiona koji imaju između 13 i 19 godina. Oni će dobitipriliku da kroz kreativnu razmenu sa vršnjacima, susrete sa umetnicima, kritičarima, teoretičarima i drugim kulturnim akterima, kroz promatranje dela savremene umetnosti, razgovore i rad, nauče kako da aktivnije učestvuju u društvenom životu svoje zajednice i da razvijaju kritičko i kreativno mišljenje.

ZOOM! će biti održan u Galeriji Petra Dobrovića (Kralja Petra 36) od 11. do 17. decembra 2015. godine.

Poziv je otvoren za mlade iz Beograda i nije obavezno da imaju prethodno umetničko obrazovanje.

Radionicu će ove godine voditi beogradski umetnik Žolt Kovač, a MSUB će ugostiti tinejdžere iz Beograda, Skoplja, Sarajeva i Zagreba. Umetnik će mlade upoznati sa strategijama savremenog slikarstva kao procesa proizvodnje slika, komunikacije i prenošenja poruke.

Učesnici će se oprobati u tradicionalnim slikarskim tehnikama, ali i u tehnikama koje su bliske streetartu – sprejevi, dripping, mrlje, šabloni… Korišćenjem različitih izvora i tehnologija, manipulacijom vizuelnog materijala koji je blizak mladima (internet, reklama, fotografija…) učesnici radionice će u radove upisivati individualne sadržaje.

U toku trajanja radionice, planirane su posete galerijama i razgovori o izložbama savremene umetnosti, a poslednjeg dana je predviđenaizložba slika nastalih za vreme radionice.

Prijave, kao i sva pitanja u vezi sa radionicom možete poslati do 5. decembra na mail senka@msub.org.rs.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: