Poziv na trening o programu Erazmus+ Mladi u akciji EU

Grupa „Hajde da…“ kao zvanično imenovana kontakt tačka za Program Erazmus+: Mladi u akciji, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, SALTO Resursnog centra za jugoistočnu Evropu i Erazmus+ programa, otvara poziv za učešće na treningu.

Grupa „Hajde da…“ kao zvanično imenovana kontakt tačka za Program Erazmus+: Mladi u akciji, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, SALTO Resursnog centra za jugoistočnu Evropu i Erazmus+ programa, otvara poziv za učešće na treningu čiji je cilj podizanje kapaciteta omladinskih organizacija, organizacija koje rade sa mladima, KzM i institucija iz Srbije kako bi u što većoj meri i na što kvalitetniji način uzeli učešće u programu Erazmus+: Mladi u akciji EU, koristili finansijska sredstva i druge mogućnosti omladinske komponente ovog programa EU koji se realizuje u periodu 2014-2020.

Trodnevni trening ima za cilj da unapredi znanje i razumevanje ciljeva, prioriteta i mogućnosti programa Erazmus+:MUA, upozna sa aktivnosti mobilnosti mladih (Evropski volonterski servis i omladinske razmene), upozna sa aktivnosti mobilnosti omladinskih radnika (treninzi, seminari, studijske posete i dr.) i upozna sa osnovnim procedurama za apliciranje u okviru komponente Ključna akcija 2.

Trening će se održati od 9-11.maja. Trening će biti održan na srpskom jeziku, ali je i poželjno poznavanje engleskog jezika. Učešće je besplatno.

Učesnici/ice treninga trebalo bi da budu osobe koje su u svojim organizacijama/KZM/institucijama odgovorni/e za razvoj projekata i/ili prikupljanja sredstava. Napominjemo da se od svih učesnika/ca očekuje prisustvo tokom celog trajanja treninga i na svim radionicama. Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da ispunite ovaj uslov, nemojte se ni prijavljivati. Svaka organizacija/institucija/KzM ima pravo da prijavi po jednog predstavnika.

Rok za slanje prijava je 25. april, 2016.

Link na prijavnom formularu možete pronaći ovde

Izvor: erasmusplus.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: