Poseta Zavodu za intelektualnu svojinu

ELSA –Evropsko udruženje studenata prava, lokalna grupa Beograd, organizuje posetu Zavodu za intelektualnu svojinu.

Zavod za intelektualnu svojinu je posebna organizacija u sistemu državne uprave Republike Srbije u čijoj su nadležnosti poslovi koji se odnose na prava industrijske svojine i autorsko i srodna prava. Delokrug rada Zavoda za intelektualnu svojinu propisan je članom 31. stav 1. Zakona o ministarstvima („Službeni glasnik Republike Srbije”, br. 44/14, 14/15, 54/15 i 96/15). Na osnovu čl. 31. ovog zakona Zavod obavlja stručne poslove i poslove državne uprave koji se odnose na: patent i mali patent, žig, dizajn, oznaku geografskog porekla, topografiju poluprovodničkih proizvoda, autorsko pravo i srodna prava; primenu međunarodnih ugovora iz oblasti zaštite intelektualne svojine i predstavljanje i zastupanje interesa Republike Srbije u specijalizovanim međunarodnim organizacijama za zaštitu intelektualne svojine.

Opis posete: Poseta će se održati u saradnji sa zaposlenima u Zavodu za intelektualnu svojinu gde će se studenti Pravnog fakulteta upoznati sa funkcionisanjem Zavoda, njegovim nadležnostima i iz prve ruke saznati kako se ostvaruju postupci sticanja patentne zaštite i žiga.

Datum i vreme posete: 6. decembar 2017. u 12 časova.

Mesto posete: Kneginje Ljubice 5.

Broj učesnika je ograničen.
Način prijavljivanja: imejl sa naznakom „POSETA“ koji sadrži Vaše ime, prezime i broj telefona poslati na mejl vpaa@elsa.org.rs najkasnije do 4.12.2017. u 12 časova.

Informacije:
Aleksandra Andrejić 062 387 517
Vladan Miletić 069 769 039

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: