Pomoć na putu preduzetništva

Da li želite da pokrenete samostalan posao u oblasti organske proizvodnje? Ili možda želite da naučite nešto novo o pripremi i sertifikaciji zemljišta? Prijavite se za predavanje u okviru ciklusa “Pomoć na putu preduzetništva” koje će se održati 24. oktobra u Gnezdu (Beograđanska 6. sprat) u 19 časova.

Predavanje “Priprema zemljišta i sertifikacija” za organsku prouzvodnju prvo je u nizu predavanja u drugom delu projekta “Fabrika mladih preduzetnika” koji se naziva “Pomoć na putu preduzetništva”.

Svoje iskustvo i znanje podeliće sa nama stručnjak iz ove oblasti Čedomir Nikolić. Naš predavač govoriće o celokupnom procesu pripreme kao što je period pripreme zemljišta, koliko taj period traje za voće i povrće, na šta treba da se obrati pažnja, koji su uslovi pogodni za odgoj, ko se u Srbiji sve bavi sertifikacijom, koje su sankcije ukoliko se prekrši neki od uslova pripreme zemljišta, kao i koliki su troškovi.

Projekat Fabrika mladih preduzetnika održava se treću godinu zaredom i sastoji se iz tri dela:

  1. „Organsko nadmetanje“ – vezano za obuku i pokretanje samostalnog biznisa u oblasti organske proizvodnje u kome se takmiče dve poljoprivredne škole.
  2. „Pomoć na putu preduzetništva“ – niz nezavisnih predavanja gde će učesnici imati priliku da steknu znanje i motivaciju za pokretanje sopstvenog posla.
  3. Konferencija „Fabrika mladih preduzetnika“.

Prijava za predavanje se vrši putem sledećeg linka – https://goo.gl/M3fPhF

Čedomir Nikolić je  inženjer poljoprivrede i standardima se bavi od 2007. godine. Sarađivao je sa više sertifikacionih kuća kao ocenjivač za sisteme menadžmenta bezbednošću hrane i kao kontrolor organske proizvodnje. Uradio je oko 60 ocena za bezbednost hrane i oko 300 kontrola vezanih za organsku proizvodnju, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Između ostalog radi i kao konsultant za IPARD program finansiranja poljoprivrede i prerade hrane.

Centar za razvoj ideja je nevladina organizacija čiji je fokus podsticanje razvoja kreativnih ideja kod mladih, dok su glavni ciljevi unapređivanje njihovog položaja u društvu, ukazivanje na aktuelne probleme i realizaciju različitih programa za njihovu edukaciju, uglavnom u  oblastima preduzetništva, kulture i ekologije.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: