Panel diskusija „Završavam Pravni, šta dalje?“

Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu organizuje panel diskusiju „Završavam Pravni, šta dalje?“, u četvrtak, 17.decembra 2015. na Pravnom fakultetu sa početkom u 19 časova u amfiteatru 2.

Panel diskusija „Završavam Pravni, šta dalje?“ ima za cilj da studentima osvetli neke od mogućih karijernih puteva diplomiranih pravnika.  Govornici na panelu, uspešni profesionalci, alumnisti Pravnog fakulteta dolaze iz različitih oblasti – sudstvo, privreda, nevladin sektor, advokatura. Studenti će imati priliku da čuju više o njihovim profesionalnim izazovima, iskustvima, karijernim izborima i da reše neke nedoumice vezane za razvoj karijere u raznim oblastima.

Za studente Pravnog fakulteta Centar za razvoj karijere realizovaće i dve radionice koje će se održati po sledećem rasporedu:

  • U utorak, 15.12. radionicu „Metode i tehnike učenja“ i
  • U sredu, 16.12. radionicu „Kako se predstaviti poslodavcu“.

17122015PANEL_w

Radionica „Metode i tehnike učenja“ namenjena je brucošima i mlađim studentima, koji će imati priliku da se upoznaju sa tehnikama i metodama učenja koje mogu da im olakšaju studiranje i spremanje ispita. Studenti će moći da provere koji su njihovi stilovi učenja i saznaju na koji način mogu da budu efikasniji.  Radionica „Kako se predstaviti poslodavcu“ namenjena je studentima završnih godina, koji će imati priliku da nauče kako da napišu dobru biografiju, motivaciono pismo i kako da se pripreme za intervju.  Obe radionice biće realizovane u slušaonici 425 od 10 do 12 časova.  Pozivaju se studenti zainteresovani za učešće na radionicama da se prijave putem sajta www.razvojkarijere.bg.ac.rs. Broj učesnika je ograničen i prijavljivanje je obavezno. Rok za prijave: 10.decembar.

Cilj ovih aktivnosti je pružanje podrške studentima u razvoju i opremanju  veštinama koje će im biti od značaja tokom studiranja, a kasnije i prilikom zapošljavanja, kao i omogućavanje da se kroz prizmu ličnih iskustava alumnista svog fakulteta upoznaju sa različitih karijernim opcijama nakon fakulteta. Organizacijom ovih aktivnosti Centar za razvoj karijere podržava realizaciju projekta „Uposli Pravni“ koji je pokrenuo Odbor za seminare, prakse, lokalnu i međunarodnu saradnju pri Studentskom parlamentu Pravnog fakulteta – LUMNIS.

Izvor: Centar za razvoj karijere

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: