Novi Sad brzo čita

Zbog velikog interesovanja odlučili smo da ponovimo trening brzog i efikasnog čitanja u Novom Sadu. Svi oni koji nisu bili u prilici da nam se pridruže na prethodnom treningu mogu da se prijave za trening zakazan za 26. i 27. decembar 2015. godine.

Da li ste znali da prosečan, netrenirani čitač može da pročita oko 160 reči u minuti dok Brzi čitač istu materiju čita brzinom većom od 400 reči u minuti. Svaki drugi Brzi Čitač čita preko 600 reči u minuti. Svaki četvrti preko 700, a svaki sedmi preko 1000 reči u minuti. Najbrži čitači, ima ih oko 50 u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori, čitaju preko 3000 reči u minuti. U Srbiji, Bosni i Crnoj Gori živi oko 10,000 Brzih Čitača.

Brzo Čitanje je dvodnevni praktični trening tokom kojeg polaznici rade na koncentraciji, razvijanju pažnje, čitanju i prisećanju.Sastoji se od 12 segmenata tokom kojih se radi na otklanjanju problema u čitanju vezanih za koncentraciju i prisećanje, uklanjaju grešaka stečenih učenjem čitanja na tradicionalni način i razvoju korisnih strategija i tehnika efikasnog čitanja.Ove strategije podrazumevaju razne perceptivne i psihomotorne vežbe (koje se inače primenjuju u treningu pilota)pomoću kojih treniramo naš očno-moždani sistem da čita sa daleko manje “ometanja”, sa punom pažnjom, koncentracijom i sa povišenim prisećanjem.Brzo Čitanje podrazumeva i efikasnost.

Za usvajanje osnovne tehnike potrebno je dva dana – nakon čega je tehnika odmah primenljiva. Trening se sastoji od modula (časova) tokom kojih trener demonstrira tehniku, učesnici je uvežbavaju i testiraju njene rezultate. To znači da već do kraja treninga svaki polaznik ima rezultate koje je postigao. Za usvajanje naprednih tehnika, multirednog čitanja, gde Brzi Čitač zna da čita više redova u isto vreme, potrebno je malo više vremena – oko tri nedelje. Međutim većina polaznika već na drugom danu može da čita “lakšu literaturu” ili novinarske članke višeredno.

Polaznik može biti svako ko zna da čita samostalno. Ograničenja u godinama ne postoje. Deca mlađa od 9 godina dolaze na trening nakon razgovora sa roditeljima koji služi da bi potvrdio da poseduju minimum sposobnosti potrebnih za trening.

Za prijave i sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem telefona 0607191698 ili linka: http://www.intelektualnevestine.rs/prijava-za-trening/

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: