Nova Iskra pokreće kurs posvećen timskoj kulturi

Nova Iskra pokreće sasvim novi kurs posvećen timskoj kulturi, u kojem će učesnici imati priliku da se upoznaju sa specifičnim metodama za kreiranje i vođenje funkcionalnog multidisciplinarnog tima koji će na najbolji način podržati njihovu ideju, ili aktivnosti, proizvode i strategije kompanije.

Studije pokazuju da timovi imaju bolje predispozicije za inovaciju, brže i lakše uočavaju greške i probleme i pronalaze bolja rešenja za izazove, dajući predloge za unapređenja. U isto vreme, iskustvo nam pokazuje da rad u timu može biti frustrirajući, naporan i neefikasan. Ova radionica će otkriti moguće razloge za to i ponuditi praktična rješenja i predloge kako kreirati i održavati dobru timsku dinamiku, što je vrlo važno ne samo za vas, već i za vaše saradnike.

Kroz niz praktičnih primera, ovaj kurs će otkriti koje specifične veštine bi trebali da unapredimo kako bi postali produktivni deo uspešnog tima. Istovremeno, učesnici će se upoznati sa korisnim alatima za planiranje, organizovanje i vođenje procesa koji uključuje grupu ljudi koji su u zajedničkoj potrazi za stvaranjem pozitivne vrednosti, dobrog projekta ili funkcionalne usluge.

U prvom delu radionice, fokus će biti stavljen na postojeću praksu i uobičajene rutine tokom komunikacije na poslu, kao i na uobičajene greške koje svi svesno ili nesvesno pravimo kada sarađujemo sa drugima. Biće predstavljene i neke od teorija i mogućih razloga zbog kojih često nismo dovoljno produktivni, ili nam je problem da uspešno sarađujemo sa drugima.

Drugi deo radionice će se fokusirati na praktične alate koji će nam pomoći da lakše upravljamo procesima, ljudima, vremenom i resursima u svakodnevnim ili projektnim poslovima. Kroz nekoliko praktičnih vežbi, učesnici će imati priliku da shvate vrednost svakog člana tima, kao i da bolje razumeju svoju ulogu u bilo kom timu.

Ova radionica će biti korisna za bilo koje profesionalce koji rade ili planiraju da rade unutar timova, posebno onih koji okupljaju različite profesionalne profile. Istovremeno, ona može pomoći ljudima koji rade u nevladinom sektoru, kao i malim i srednjim preduzećima koja stvaraju sopstveni startup.

Učešće u radionici je besplatno, a svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti putem online formulara na adresi http://bit.ly/2naKMtR. Rok za prijave je  utorak, 30. januar u ponoć. Radionica će početi u petak 2. februara (18 – 20 h), a nastaviti i završiti se u subotu 3. februara (10 – 14 h).

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: