Moć mladih: vršnjački edukatori šire znanje

Kancelarija za mlade Grada Beograda, u saradnji sa CEPORA – Centrom za pozitivan razvoj dece i omladine, sprovodi novi ciklus preventivno-edukativnih kampanja u okviru kojih je 78 vršnjačkih edukatora održalo radionice sa preko 1.000 beogradskih srednjoškolaca.

Ovom akcijom se nastavlja širenje poruke tolerancije, podsticanje ravnopravnosti i jačanje odgovornog ponašanja mladih koje su Kancelarija za mlade i CEPORA otpočeli u novembru 2017. godine sprovodeći kampanje “Ili voziš, ili piješ”, “Ne govoru mržnje” i “Rodna ravnopravnost”. U drugom ciklusu obučeni su novi vršnjački edukatori, a preko 1.000 novih učenika iz 11 beogradskih škola je učestvovalo na radionicama.

“Najveće interesovanje škola je prisutno za temu “Ne govoru mržnje”. Škole nam se same javljaju i prepoznaju koliko im znači kada dobijaju dodatnu podršku, pogotovo kada se radionice realizuju tako da su učenicima primamljive, interesantne, a pružaju im prostor da otvoreno pričaju o ovim temama. Na ovaj način koristimo tu prirodnu moć mladih da utiču na mišljenje svojih vršnjaka, čak nekad i više nego što to možemo mi odrasli. Pokazujemo koliko mladi mogu da budu podrška jedni drugima i mogu da budu pokretači pozitivnih promena”, ističe Lidija Bukvić iz CEPORE.

Dodela sertifikata za nove mlade edukatore održaće se 30. marta u prostorijama Kancelarije za mlade. U okviru kampanja kreirane su i edukativne brošure za srednjoškolce koje se mogu preuzeti na internet stranicama Kancelarije za mlade Grada Beograda i CEPORA – Centra za pozitivan razvoj dece i omladine.

Projekat sprovodi Kancelarija za mlade Grada Beograda sa CEPORA – Centrom za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima već šest godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: