Mladi sa hendikepom i zapošljavanje, 4. oktobar u 17h @Eu info centar

Udruženje studenata sa hendikepom (USH) uz podršku Krovne organizacije mladih Srbije(KOMS)Vas poziva da uzmete učešće u radu okruglog stola na temu „Zapošljavanje mladih sa hendikepom u procesu prelaska iz visokog obrazovanja na tržište rada“, koji se održava u utorak, 04. oktobra 2016. godine u prostorijama EU info centra, ulica Kralja Milana br. 7 u Beogradu, sa početkom od 17:00 h.

USH je jedan od partnera na projektu “Trans2Work” koji se realizuje u okviru Programa ERASMUS+ Evropske komisije. Projektni konzorcijum se sastoji od 23 partnera iz EU, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Svrha projekta je da olakša i unapredi proces prelaska studenata sa hendikepom sa visokoškolskih ustanova na posao u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Ideja organizovanja okruglog stola je da se zainteresovanim članovima i predstavnicima omladinskih organizacija približe očekivani rezultati projekta i benefiti za mlade sa hendikepom koji treba da budu stvoreni kroz projekat, kao i o sličnostima i razlikama problema sa kojima se u procesu zapošljavanja susreću mladi sa hendikepom i mladi iz opšte populacije u Srbiji.

Želja nam je da na okruglom stolu okupimo što veći broj omladinskih organizacija, gde bismo prezentovali dosadašnja ostvarenja u projektu i prodiskutovali o temama zapošljavanja mladih sa hendikepom u  kontekstu zapošljavanja mladih u Srbiji i mogućnosti za povećanje zapošljivosti pripadnika mlađih generacija u Srbiji.

Nadamo se da prepoznajete važnost povezivanja mladih sa hendikepom sa svetom rada i da ćete pozitivno odgovoriti na poziv.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Marini Lukić na e-mail marina.lukic@ush.rs ili telefone 0113910106 i 069 730755.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: