Migracije: problem ili šansa?

Incitement Srbija ovog meseca organizuje prvi u nizu događaja treće sezone Incitement-a, koji će se baviti temom migracija i njihovim pozitivnim uticajem na razvoj jednog društva, u pokušaju da se promeni način na koji naša zajednica gleda na “problem” migranata u Srbiji.

Događaj će se održati:

u nedelju 27. septembra 2015. godine u 19:00 časova,

u Impact Hub-u, Makedonska 21, Beograd.

Kako multikulturalnost jednog društva doprinosi njegovom ekonomskom razvoju? Kakvu korist preduzetništvo ima od migracija? Kakva je trenutna situacija sa migrantima u Srbiji? Koju stranu te priče nismo imali priliku da čujemo u vestima? Ovo su samo neka od pitanja kojima će se baviti naši govornici ovog meseca – Zikry Kholil, suosnivač Incitementa, Dubravka Vranjanac, iz organizacije Save the Children i Jelena Predojević-Despić sa Instituta Društvenih Nauka.

 

Incitement Srbija je deo globalne mreže koja pomaže ljudima da se povežu, iznesu svoje ideje i preuzmu inicijativu, da bi od okruženja u kom žive napravili okruženje kakvo žele.

Svaki od događaja ima drugačiju temu, o kojoj pričaju tri govornika. Oko zadate teme, okupljamo različite profile ljudi, dajući im šansu da se upoznaju i povežu, kao i da čuju seriju zanimljivih govora, koji će ih pokrenuti na akciju. Dajemo im priliku da podele svoje ideje sa drugima i motivišemo ih da ih sprovedu u delo.

Zainteresovani se za ovu tribinu mogu prijaviti putem sajta Impact Hub Belgrade na linku
http://belgrade.impacthub.net/events/incitement-2/, koji je domaćin ovog skupa u okviru svojih inicijativa koje se organizuju na različite tematske programe posvećene razvoju preduzetništva i poslovanja koji doprinose socijalnim, ekonomskim i kulturnim promenama u društvu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: