Konkurs za Letnju školu produkcije, umetnosti i kulture

Nezavisna regionalna kulturna fondacija Hartefakt raspisala je konkurs za Letnju školu produkcije, umetnosti i kulture - PUK, koja će se realizovati od 18. do 23. avgusta u Bajinoj Bašti. Prijave su otvorene do 20. jula.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti i mladi profesionalci različitih oblasti sa prebivalištem na teritoriji Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Kosova.

Tema ovogodšnje škole je odnos umetnika, umetničkog dela i produkcije. Letnja škola PUK je organizovana kao proces učenja kroz praksu timskog stvaralačkog procesa. Predavači i mentori su istaknuti profesionalci iz regona u oblastima koje spajaju umetničko i produkciono delovanje.

Poseban kvalitet programa je mogućnost polaznika da lično upoznaju i razgovaraju sa profesionalcima iz oblasti vizuelnih, izvođačkih umetnosti i produkcije.

Letnja škola PUK će primiti 20 polaznika podeljenih u dve grupe: umetničku i produkcionu. Obe grupe će imati konkretan zadatak koji će raditi sa mentorima samostalno i zajednički.

Nastava će se realizovati na srpskom jeziku. Škola je besplatna. Polaznicima su obezbeđeni smeštaj i hrana.

Prijava se vrši putem elektronske pošte janko@heartefact.org. U mejlu je potrebno poslati biografiju i kratko motivaciono pismo.

Sa kandidatima koji prođu u drugi krug biće obavljen razgovor (za one koji nisu iz Beograda, razgovori će biti vođeni Skype-om).

Konkurs je otvoren do 20. jula.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Hartefakt je osnovan 2009. godine kao organizacija koja je posvećena jačanju kritičke svesti i izgradnji otvorenog i slobodnog društava kroz kreativnu i umetničku razmenu na važne društvene teme koje se tiču ljudskih prava, slobode govora i društvene odgovornosti.

Više informacija o aktivnostima Hartefakta može se pročitati ovde.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: