Konkurs u okviru programa „Lokomotiva – lokalna omladinska inicijativa“

Udruženje "HMM..." iz Novog Sada, u okviru program "Lokomotiva - lokalna omladinska incijativa", otvorilo je konkurs za realizaciju omladinskih ideja u zajednici.

Program je namenjen neformalnim grupama mladih uzrasta od 15 do 30 godina, sa teritorije grada Novog Sada (Novi Sad, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Futog, Veternik, Kać, Rumenka, Kovilj, Kisač, Bukovac, Budisava, Begeč, Čenej, Stepanovićevo, Ledinci i Stari Ledinci).

„Lokomotiva“ ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da razviju i realizuje svoje ideje i inicijative koje su usmerene na pozitivne promene u zajednici i/ili životu mladih.

Neformalne grupe mogu da predlože ideje iz oblasti obrazovanja (radionice, obuke, seminari, javne rasprave, tribine…), zdravlja (edukacije, razne dnevne akcije na temu zdravlja posebno o pitanjima pravilne ishrane, fizičke aktivnosti, zaštite mentalnog zdravlja…), kulture i slobodnog vremena (izložbe, tribine, večeri društvenih igara, kreativne radionice, koncerti, sadržaji za kvalitetno provođenje slobodnog vremena…), informisanja (aktivnosti kojima želite da informišete mlade o vama važnim stvarima, kvalitetni i zabavni sadržaji za mlade…), ekologije (akcije ćišćenja, podizanja ekološke svesti…), bezbednosti (bezbednost na internetu, u školama, porodici, na fakultetima i sportskim objektima…) ili drugih oblasti za koje smatraju da mogu biti značajne.

Neformalnim grupama čije ideje budu odabrane „Lokomotiva“ će pružiti podršku u vidu obuke na kojoj će dobiti neophodna znanja potrebna za planiranje u uspešno sprovođenje akcije i obezbediti materijal neophodan da bi se ideja realizovala. Mladima će biti obezbeđena i kontinuirana mentorska podrška  volontera i volonterki Mentorskog kluba „Lokomotive“.

Tekst  konkursa i prijavni formular mogu se pronaći na sajtu www.hmmns.org kao i na Facebook stranici Lokomotiva mladih Novog Sada. Popunjene prijave potrebno je poslati na mejl lokomotivans@gmail.com

Konkurs je otvoren od 17. oktobra.

Program „LOKOMOTIVA“ realizuje udruženje „HMM…“ u saradnji sa udruženjima „BalkanIDEA“ i „EDIT centar“ uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za sport i omladinu. Program se realizuje u okviru implementacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade grada Novog Sada za 2016. godinu.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla lokomotivans@gmail.com ili telefonom na broj 064 164 2156.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: