Kaži A: Interaktivno predavanje: Izaberi posao koji voliš

U okviru Ciklusa psiholoških predavanja "Kaži A" Fondacije "Danilo Kiš" u subotu, 16. aprila 2016. godine, sa početkom u 18 sati, u Omladinskom klubu"Skladište" interaktivno predavanje na temu "Izaberi posao koji voliš" će održati Nataša Đurica, psihološkinja i psihoterapeutkinja, koordinatorka psihološkog Centra za lični razvoj i promenu Ekvilibrijum ND iz Novog Sada.

Ulaz je slobodan.

Tokom interaktivnog predavanja o značaju i mogućnostima za izbor željenog zanimanja razgovaraće se o sledećim pitanjima:

Koliko vremena dnevno pojedinac provede na poslu, koliko putujući do posla? Koliko razmišljajući o njemu? Da li je značaj izbora zanimanja recipročan ovom vremenu? Šta kažu psihologija i biologija o dugom i trajnom stanju nezadovoljstva? A šta o stanju zadovoljstva? Šta treba da uzmemo u obzir kada biramo zanimanje? Da li je to novac, lični afiniteti, interesovanja… ili je stvar kompleksnija? Koja je uloga roditelja, porodice, prijatelja u izboru budućeg zanimanja? Ako sam roditelj, šta da radim? Ako sam pred izborom, da li treba da slušam druge ili sebe? Koje su najčešće greške pri izboru zanimanja? Iza postupaka stoje stavovi i način razmišljanja, kako razmišljate o nekim zanimanjima? Šta ako napravimo grešku pri izboru? Kako da znamo da je izbor koji smo napravili pravi? Da li je karijera jedan osuđujući izbor ili proces otkrivanja sebe? Da li su promene karijere moguće? Poželjne? Da li ih je moguće predvideti? Koji su znakovi koji treba da nas povedu u svet zanimanja?

Predavanje će učesnicima pomoći da formiraju prave stavove o izboru zanimanja, te da pomognu sebi i drugima u donošenju prave odluke.

Nataša Đurica je psihološkinja i psihoterapeutkinja, koordinatorka psihološkog Centra za lični razvoj i promenu Ekvilibrijum ND iz Novog Sada, autorka, predavačica i trenerka mnogih edukativnih predavanja, radionica, treninga, sa višegodišnjim iskustvom u radu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: