Javne debate „Studenti i Savet za stampu – da li je prekršen Kodeks novinara“

Akademska debatna mreža Otvorena komunikacija u saradnji sa Savet za štampu poziva sve zainteresovane studente na dve javne debate o kršenju Kodeksa novinara Srbije koje će izvesti njihove kolege sa Univerziteta u Beogradu.

Debate će biti održane u utorak, 15.09.2015. i četvrtak, 17.09.2015.od 12 časova u Press centru Udruženjanovinara Srbije, Knez Mihailova 6/III.

Studenti nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu će analizirati dva slučaja o kojima je odlučivao Savet za štampu i kroz argumentovanu polučasnovnu debatu pokušati da nas ubede da li je bilo ili ne kršenja Kodeksa novinara Srbije.

* U utorak, 15.09.2015. debatovaće se na temu „Ovaj dom veruje da mediji ne bi trebalo da objavljuju fotografije stradale dece“ kroz analizu slučaja Centar za prava deteta protiv dnevnog lista „Blic“.

* U četvrtak, 17.09.2015. tema debate će biti “Ovaj dom veruje da mediji imaju pravo da objave sadržaje sa privatnih profila na društvenim mrežama“, a osnov za debatu će biti slučaj Lepomir Bakić protiv dnevnog lista „Blic“.

Nakon polučasovne debate svoje mišljenje o temi i argumentima studenata izneće:

Tamara Skrozza, novinarka i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu

Marija Maksimović, ispred akademske debatne mreže Otvorena komunikacija

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: