GIRLS CAN CODE – 13. i 14. maja na Univerzitetu Metropolitan

Fakultet informacionih tehnologija Univerziteta Metropolitan i studentska organizacija MetLab u cilju obeležavanja Svetskog dana žena u informaciono-komunikacionim tehnologijama, organizuje GIRLS HACKATHON, pod sloganom „Girls can code“.

Planirano je da se 13. i 14. maja u prostorijama Univerziteta Metropolitan organizuje 24 časovno takmičenje iz oblasti IKT-a isključivo za devojke.

Ideja za sprovođenjem ovog takmičenja je nastala u cilju pružanja podrške devojkama koje se bave ovom oblašću kako bi se devojke zainteresovane za oblast IKT-a ohrabrile da se istom bave a zatim da bi se i statistički podatak o broju žena u ovom sektoru promenio na bolje.

Koncept takmičenja je takav da će devojke na sam dan takmičenja dobiti temu, dok im tehnologije koje mogu da koriste, ne bi li realizovale svoju ideju, neće biti ograničene. Na hackathon-u mogu učestvovati sve devojke, bez obzira da li studiraju informacione tehnologije, dizajn, marketing ili nešto sasvim drugo.

Pravila takmičenja nalažu da ekipa može biti sastavljena od 3 do 5 devojaka dok će žiri, koji će pratiti i na kraju oceniti ideje i proglasiti pobednice takmičenja, takođe biti sastavljen od uspešnih žena u svetu informaciono-komunikacionih tehnologija.

Ovom prilikom pozivamo sve devojke da se putem jednostavne forme prijave, dođu da se pre svega dobro zabave, nešto novo nauče i kako bi u atmosferi pripremljenoj samo za njih pokazale svoje veštine, kreativnost i timski duh! Rok za prijave je 10. maj.

PRIJAVE na metlab.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: