FON i AIESEC pružaju šansu za praksu u uspešnim evropskim startapima

U petak, 15. maja sa početkom od 18 časova na Fakultetu organizacionih nauka održaće se predavanje pod nazivom ‘StartUp-ovanje 2. epizoda’. Cilj predavanja jeste da se među studentima pokrene rasprava o preduzetništvu i osnivanju startapa, te im se pruži uvid u njihovo funkcionisanje ali i prilika da saznaju nešto više od uspešnih ljudi koji su pokrenuli svoje biznise.

Neki od predavača na pomenutom događaju biće i predstavnici kompanije “PSTeh” koja je pre 19 godina bila još jedan preduzetnički projekat, a danas zapošljava više od 300 ljudi. Pored ove kompanije, prisutnima će se predstaviti i zaposleni u ICT Hub-u koji direktno rade sa startapima u razvoju.

Obzirom da je startap odlična prilika za sticanje širog spektra profesionalnih veština, AIESEC je uz podršku FON-a pokrenuo projekat “Global Entrepreneurs” koji se zasniva na profesionalnom usavršavanju u vidu prakse koja traje od 6 do 8 nedelja. Fakultet organizacionih nauka je prepoznao vrednost projekta, te će finansirati šestro najboljih kandidata za odlazak na praksu.

Prijave za projekat biće otvorene dve nedelje

Krajnji cilj pomenutog projekta je da se studentima tokom leta obezbedi mogućnost volontiranja u uspešnim startapima širom Evrope. Opis posla na praksi je raznovrstan, te će volonteri imati priliku da se bave različitim oblastima poput marketinga, prodaje, poslovne administracije ili IT-ja.

Za ovaj edukativno-praktični projekat, prijave će biti otvorene dve nedelje, a što se tiče prijava za predavanje, one će trajati do 15. maja. Više informacija o projektu “Global Entrepreneurs” možete pronaći na zvaničnom sajtu AIESEC-a.

Izvor: Netokracija.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: