Endava uz TEDxZemun 2016

Ako tražite inspiraciju ove jeseni, naći ćete je na TEDxZemun konferenciji 6. novembra u Madlenianumu. Ovo će biti sjajna prilika da čujemo ljude koji imaju drugačiji pogled na svet i inspirišu nas da menjamo sebe i svoje okruženje i ostvarimo ono što nismo znali da možemo.

Svi zainteresovani za besplatno učešće na ovogodišnjem TEDxZemun mogu se prijaviti na sledećem linku. Rok za prijavu je subota, 29. oktobar, a broj mesta je ograničen.

Takođe, one koji od 21. do 31. oktobra, putem TEDxZemun Facebook strane, daju najoriginalniji odgovor na pitanje Šta bi ti promenio u svom okruženju? Endava će nagraditi interesantnim i vrednim poklonima!

O čemu će biti reči na ovogodišnjem TEDx-u?

Kako napraviti novu generaciju Sposobnjakovića, kako vam 10 dana u invalidskim kolicima može promeniti pogled na svet, te zašto je, iako malo ko od nas veruje u to, baš Srbija zemlja mogućnosti – neke su od zanimljivih tema koje ćemo čuti na ovogodišnjoj TEDxZemun konferenciji.

Kako je od navijača fudbalskog kluba RAD postao direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji koji danas ima preko 200 talentovanih programera, ispričaće nam Dragan Tomić. On šalje poruku da je Srbija zemlja koja ima budućnost, a najboji adut koji ima za to je IT idustrija.

Rodoljub Šabić, poverenik za informacije, objasniće nam na koji način se može uspeti u sistemu, a sačuvati svoj integritet i vrednosti.

A zašto je nekada ok ići sam protiv svih kako bismo živeli naša ubeđenja i uspeli u tome, ispričaće nam Marko Mudrinić, suosnivač regionalnom poslovno-tehnološkom magazinu Netokracija.

Među govornicima će se naći i drugi zanimljivi predavači, a spisak pogledajte ovde.

Cilj TEDxZemun konferencije je da se mladi podstaknu da promene nešto u svom životu i okruženju. Pored Endave, konferenciju su podržali Američka ambasada, Humanity, Saga, Adecco Information Technology, Naftna industrija Srbije, Wellness, Trizma, Poslovi.infostud.com i drugi.

TED je skraćenica od reči Technology, Entertainment, Design (tehnologija, entertejnment i dizajn). Prva konferencija održana je 1984. godine u Kaliforniji. Na TED-ovim konferencijama govorili su i osnivač Majkrosofta Bil Gejts, Stiv Džobs, bivši britanski premijer Gordon Braun i drugi. TED je vremenom postao oslonac za ideje koje menjaju svet kroz različite inicijative. TEDx su lokalni, nezavisno organizovani događaji, koji okupljaju ljude koji žele da dožive iskustvo TED-a. Oznaka x znači da je reč o nezavisnom događaju, organizovanom na osnovu licence koju izdaje TED.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: