Case Study radionice

U Studentskom kulturnom centru održavaju se Case Study radionice sredom, 13, 20. i 27. maja od 13.00 do 15.00. Radionice će držati: Ivan Bjelajac, Milica Knežević, Lazar Dražeta, Ivan Ivanović, Petar Mančić, Marija Maksimović, Milica Mijatović, Miloš Đurić, Katrin Nordwald, Mia Meleghy, Bojana Milošević, Bojan Rošić.

SKC Beograd realizuje saradnju sa Student HUB-om, organizacijom koja je oformila ciljeve prema potrebama savremenih studija.

Ciljevi  Student Huba koji okuplja članove studentskih organizacija su da se studentima pruži prilika za usavršavanje na ličnom i profesionalnom planu, podsticanje društvenog angažovanja i volonterizam  u različitim oblastima, isticanje uloge i značaja neformalnog obrazovanja. Student Hub se već duže vreme bavi problematikom neformalnog obrazovanja studenata kao i srednjoškolaca koji se pripremaju za akademski svet, tako da je spreman da uradi veliki korak ka osposobljavanju mladih koji u ovoj formi dobijaju svu neophodnu pomoć – a pre svega kompetentne predavače, prezentere i realizatore koji imaju umeće i snagu da iznesu ovaj projekat.

Studentski kulturni centar se kao partner u projektu bavi logistikom i podrškom jer smatra da su  studenti  osetljiva ciljna grupa kojoj se mora pružiti svaki oblik podstreka.

Projekat radionica CASE STUDY je veoma bitan deo svakog segmenta obrazovanja i poslovne edukacije i namenjen je studentima i srednjoškolcima. Sam naziv govori o „rešavanju slučaja“, a slučaj može predstavljati bilo kakav zadatak koji treba da se razreši. Na ovim radionicama proučavaće se vrste problema, utvrđivanje istog, metotogologija rešavanja, alat, a opet to će se raditi kroz formiranje timova. Učesnici će imati prilike da obrade niz tema, biće direktno mentorisani i nakon završetka dobiće sertifikat obučenosti.

Teme koje  će biti obrađene u toku projekta:

  • Veštine prezentovanja, organizovanja, postavljanje ciljeva
  • Timski rad, feedback, teambuilding aktivnosti, prepoznavanje efektivnog ponašanja
  • Rešavanje problema u komunikaciji, veštine komunikacije, kreiranje strategije za rešavanje problema u komunikaciji
  • Organizacija i planiranje sopstvenog vremena, umeće javnih nastupa
  • Simulacija razgovora za posao
  • Project management
  • Studija slučaja kao metodologija u nastavi
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: