Besplatni programi za mlade u maju u SKC-u, Beograd

Pozivamo vas da nam se pridružite na besplatnim predavanjima i radionicama koje će se održati tokom maja meseca u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Pogledajte program.

četvrtak, 17. maj u 18:00 Mala sala

Ciklus predstavljanja fakulteta/FDU u SKC-u

govore: dr um. Srđan Karanović, vanr. prof. na Katedri za Glumu, Snežana Trišić, docent na Katedri za pozorišnu i radio režiju, Vuk Bošković, stručni saradnik na Katedri za dramaturgiju, dr Nina Mihaljinac, docent na Katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, Stefan Arsenijević, docent na Katedri za filmsku i TV režiju, mr Velimir Dejanović, red. prof. na Katedri za filmsku i TV produkciju, Vladan Pavić, red. prof. na Katedri kamere, mr Miodrag Medigović, red. prof.na Katedri montaže, Pavle Dinulović, asistent na Katedri za snimanje i dizajn zvuka.

Fakultet dramskih umetnosti obrazuje kadrove za oblast dramskih i audiovizuelnih umetnosti – pozorišta, filma, radija i televizije. U ovoj instituciji školovali su se najveći dramski umetnici i stvaraoci koji su znatno doprineli visokom nivou jugoslovenskog i srpskog pozorišta, filma, radija i televizije. I danas, kada postoji pluralitet školskih modela, ovaj fakultet, predstavlja polje umetničke sinergije mladih talenata i iskusnih pedagoga čime se ostvaruje stimulativan prostor za razvoj svakog studenta.

ponedeljak, 21. maj od 18:00 do 20:00 Novi prostor

radionica – Psihodramsko čitanje

tema: “Krotka“, Dostojevski

voditeljka radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka

Radionica nudi prostor za promišljanje o onom što knjiga u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se

dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici uz korišćenje tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa i pomoćnog ega. Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na mejl: maricgordana21@yahoo.com

Ako ste čitali i dopalo vam se, ako vas je iznerviralo, ako niste ni pročitali ali ste radoznali, ako ste u svakoj od ovih grupa, ili niste ni u jednoj, dobrodošli ste!

četvrtak, 24. maj u 18:00 Mala sala

predavanje: „Otključaj svoje intelektualne potencijale“

IQ Centar – Obrazovni centar za razvoj pravilnog pristupa učenju i lični razvoj

govori: Miloš Pešić, predavač i autor programa IQ Plus u IQ Centru

Ljudski mozak je najsavršenija stvar na svetu, a zbog svog mozga je i čovek najsavršenije biće. Način na koji funkcioniše ljudski mozak, omogućio je čoveku da napreduje, stalno se usavršava i stvori svet kakav danas poznajemo.

Svi ljudi rađaju se sa približno jednakim intelektualnim potencijalom. Šta je onda to što razlikuje Teslu, Ajnštajna, Edisona, Da Vinčija, Pikasa, Getea… i druge velike umove – naučnike, pronalazače ili vrsne umetnike, od ostalih ljudi? Upravo način na koji su razvijali i oslobađali svoje intelektualne potencijale!

petak, 25. maj u 18:00 Mala sala

Projekat: STUDENTI STUDENTIMA

„Veče romanskih jezika“

učesnici: studenti sa katedre za romanistiku Filološkog fakulteta u Beogradu

Hola! Salut! Ciao!

Ovoga puta nešto bliže nama- Španija, Francuska, Italija i Rumunija na jednom mestu. Dođite i saznajte nešto što možda niste znali o istoriji ovih zemalja, njihovoj kulturi, običajima i prepustite se melodiji romanskih jezika.

četvrtak, 31. maj u 19:00 Mala sala

ciklus „KOLONIZACIJA GALAKSIJA“

predavanje: „Galaksije kao gradivni elementi Univerzuma“.

predavač: Stanislav Milošević, katedra za Astronomiju, Matematičkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Do XX veka nismo znali da li postoje druge galaksije osim naše. Najsvežiji zaključak je da se Kosmos širi ubrzano i da se sastoji pretežno od tamne energije, tamne materije i vidljive materije. Tamna i vidljiva materija su izgradile galaksije. Galaksije evoluiraju kao sistemi, interaguju, sudaraju se, grade veće galaksije. U predavanju će biti prikazano šta danas znamo o galaksijama, kako ih proučavamo i zašto su one gradivni blokovi Univerzuma na velikoj skali.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: