Besplatni programi tokom leta u Šumatovačkoj

Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka počinje sa održavanjem besplatnih programa tokom leta (jun, juli, avgust), koji su namenjeni svim uzrastima.

Umetnost za nas danas – besplatna predavanja istorije umetnosti
Centar za likovno obrazovanje – Šumatovačka će tokom meseca juna 2016. godine, organizovati prvi blok besplatnih predavanja iz oblasti moderne i savremene umetnosti. Predavanja obuhvataju prezentacije bogate vizuelnim sadržajima i razgovor sa polaznicima a u toku trajanja programa biće organizovani i vođeni obilasci ateljeima umetnika i posete aktuelnim izložbama.

Program je besplatan i održava se uz podršku Gradske opštine Vračar. Predavanja se održavaju petkom u poslepodnevnim časovima u prostorijama centra u Šumatovačkoj 122.

Predavanja vodi diplomirana istoričarka umetnosti Ksenija Marinković. Broj polaznika je ograničen. Detaljne informacije o programu na art@sumatovacka.rs. Program pod nazivom Umetnost za nas danas, namenjen je ljubiteljima umetnosti starijim od 18 godina.

Na svežem vazduhu sa…
Program tribina na otvorenom u bašti Centra za likovno obrazovanje – Šumatovačka.

U bašti Centra za likovno obrazovanje – Šumatovačka, tokom juna i jula 2016. održavaće se program pod nazivom Na svežem vazduhu sa. Naziv programa sadrži sećanje na objekat u kome se danas nalazi Centar, a koji je prvobitno izgrađen 1931. godine kao beogradska Škola na vazduhu, koja je učenicima omogućavala da provode što više vremena na otvorenom u obrazovnim i rekreativnim aktivnostima

Počev od 18. juna, jedanput nedeljno u vrtu Šumatovačke, sa početkom u 20 časova, otvorena besplatna predavnja, projekcije i prezentacije vodiće stručnjaci iz različitih oblasti vizuelnih umetnosti i kulture. Zahvaljujući ostvarenoj programskoj saradnji tokom trajanja programa biće prikazivani tematski filmovi iz arhiva Arhive RTS-a, kao i drugi vizeulni materijali.
Više informacija o programu biće objavljeno na sajtu www.sumatovacka.rs.

Besplatni radionice za mlade tokom letnjeg raspusta
Besplatne radionice za mlade uzrasta od 14 do 19 godina, tokom letnjeg raspusta, počevši od 20. juna do kraja avgusta:

  • Digitalni letnji raspust u Šumatovačkoj (radionica Osnove uređenja životnog prostora i fotošopa) svakog ponedeljka od 10 do 12sati, srede od 16 do 18sati i petka od 10 do 12sati. Radionicu vodi Vanja Dodig, grafički dizajner.
  • Budi kul-piši ćirilicom od (radionica kaligrafije) od 23. juna, svakog utorka i četvrtka od 10 do 14sati. Radionicu vodiMA Jelena Damnjanović, master grafike.

Broj mesta na radionicama je ograničen. Prijave slati na mejl art@sumatovacka.rs (ime i prezime; uzrast). Radionice se realizuju uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu.

Izvor: www.designed.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: