Besplatni kurs programiranja Rails Girls u Beogradu

Prvog vikenda u junu organizujemo četvrtu Rails Girls Beograd radionicu. Ovog puta naše mesto okupljanja biće Gnezdo-inkubator za razvoj preduzetništva Kancelarije za mlade Beograda na 6. spratu Beograđanke.

Kroz dvodnevni program učesnice će imati priliku da se oprobaju u pravljenju web aplikacija kroz rad u malim grupama sa mentorom/kom. Nakon završene radionice napravićemo i 2-3 dodatna okupljanja nakon čega će učesnice koje su najviše napredovale imati mogućnost da dobiju praksu u firmi TNation.

 možeš da se prijaviš za učešće

Prijave su otvorene do 25. maja. O rezultatima učešća ćemo te obavestiti do 1. juna. 
Hint: Pošto je broj polaznica nažalost ograničen, u prijavi nam je važno da vidimo zbog čega vam je učešće na radionici važno i vaše ideje kako da ga na što bolji način iskoristite.

Šta je Rails Girls Beograd?

Rails Girls Beograd je deo globalne Rails Girls zajednice i predstavlja dvodnevnu radionicu koja će ti omogućiti da se upoznaš sa osnovama web programiranja koristeći programski jezik Ruby. Ruby on Rails, ili skraćeno Rails, je otvorena platforma za brz razvoj web aplikacija bazirana na Ruby programskom jeziku.

Kako izgleda Rails Girls Beograd radionica?

Prvog dana instaliramo neophodni softver na vaše računare, upoznajemo se sa mentorima i mentorkama, ali i ćaskamo na temu njihovog prvog susreta sa Ruby programskim jezikom i dosadašnjim iskustvima u IT-u. Drugog dana se bavimo savladavanjem osnova web programiranja uz pauze za ručak i kafu.

Šta je potrebno da bih se prijavila?

  • laptop ili netbuk
  • radoznalost
  • malo mašte

Starosna granica za učešće ne postoji. Takođe, prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: