Besplatne radionice za studente u Domu kulture Studentski grad

Dom kulture Studentski grad poziva studente beogradskih univerziteta da se prijave na radionice iz oblasti književnosti, vizuelnih umetnosti, novinarstva, glume, režije, muzike, plesa, jezika.

Perkusionistička radionica Ritam Studentskog grada

Radionica za udaraljke namenjena je studentima koji su zainteresovani za bavljenje muzikom i ovladavanjem veštinom sviranja na udaraljkama. Zbog naglašenog ritma i popularnosti udaračkih instrumenata radionici se mogu pridružiti svi oni koji žele da na kreativan i relaksirajući način provedu svoje slobodno vreme. Radionicu vodi Aleksandar Andrejević, timpanista Simfonijskog orkestra RTS.

U_vid likovna radionica

Kako da kroz proces odgovaranja na ova pitanja otkrijemo puteve kreativnosti i pronađemo elemente za stvaranje dela? Radionica je namenjena studentima koji se pripremaju za profesionalni život i žele da, sagledavanjem sebe, uvide kako da upotrebe svoju kreativnost. Radionicu vodi Dragana Žarevac, likovna umetnica, na osnovu metoda koji koristi u spostvenom radu.

Radionica kreativnog pisanja

Početna ideja rada u ovoj radionici je da kod učesnika postigne opšte oslobađanje, opservaciju oslobođenu od rutine, razvijanje kreativnog refleksa, širenje kreativnog potencijala, dolaženje do emocija zatrpanih mehaničkim načinom življenja, spajanje individualnog i timskog rada, što bi trebalo da stvori lepu radnu atmosferu. Povremeno bismo imali i naše savremene pesnike kao goste. Radionicu vodi Ivana Milankov. 

Novinarska radionica

Poboljšajte svoju medijsku pismenost i učestvujte u stvaranju boljih medija kod nas. Osnovna ideja za pokretanje ove radionice je pružanje širokog spektra znanja mladima kojima će novinarstvo biti posao ili dodatno zanimanje. S voditeljkom radionice i gostujućim predavačima polaznici će steći znanja o osnovama novinarstva i upoznati sadašnji način rada u novinskim, radijskim i televizijskim kućama. Namenjeno studentima žurnalistike i svima koji žele da ovladaju modernim tehnikama medijske komunikacije (štampa, radio, TV, webnovinarstvo). Radionicu vodi Marina Stefanović.

Novi studio – radionica savremenog plesa

Radionica počinje laganim zagrevanjem, upoznavanjem učesnika sa savremenim plesnim tehnikama sa ciljem da ovladaju rečnikom pokreta i veština, razvijajući tako svoje držanje, ravnotežu, koordinaciju, snagu. U drugom delu radionice bavićemo se improvizacijom: procesom traganja kroz igru. Istažujući odnos i pojam tela, prostora i vremena, stvaraćemo  plesnu kompoziciju i materijal za dalji rad, koji će u vidu prezentacije biti prikazan javnosti. Od polaznika se ne očekuje da imaju tehničko predznanje, već da su spremni da se prepuste otkrivanju sopstvene fizikalnosti i kreativnosti.

Škola ikonopisa

Teorija i praksa ikonopisa u trajanju od šest meseci. Školu vodi Jugoslav Ocokoljić, diplomirao konzervaciju i restauraciju na VPŠ u Beogradu, u klasi prof M. Mladenovića, 1986. godine. Član ULUSA Srbije, SAA Los Anđeles i ICHAW, London.

Škola kineskog jezika

Škola je besplatna, broj polaznika je ograničen, mogu se prijaviti isključivo redovni studenti osnovnih studija. Ne mogu se prijaviti postdiplomci i zaposleni. Predavač: Marina Pop – Cenić.

Radionica Studija glume Četvrti zid

Studio glume Četvrti zid nastaviće sa svojim aktivnostima 10. 10. Audicija za prijem novih članova, održaće se u nedelju 4. 10. u 12:00 sati. Studio glume Četvrti zid osnovan je 2001. godine. Delatnost Studija obuhvata glumačku edukaciju polaznika i pripremu odgovarajućih scenskih programa. Za proteklih četrnaest sezona, preko 200 članova Studija učestvovalo je u izvođenju 16 javnih časova i 12 dramskih predstava. Visokoškolske studije glume, dosad je upisalo 30 članova Studija. Napomena: radionica se naplaćuje.

Škola filmske režije

Radionica filmske režije Akademskog filmskog centra DKSG počeće sa radom prve nedelje novembra i trajaće do juna 2016. godine. Časovi sa gostujućim predavačima održavaće se utorkom i četvrtkom od 19 časova a praktične vežbe u vikend terminima, po dogovoru sa učesnicima. Od polaznika Radionice očekuje se posvećenost kao i redovno prisustvo na časovima. U toku ovog perioda polaznici će biti upućeni u osnove filmskog jezika, režije, scenarija kao i praktične realizacije zadatih vežbi za snimanje. Za učešće na radionici plaćaće se nadoknada a iznos mesečne rate za polaznike biće objavljen u oktobru na našem sajtu i u programskoj knjižici.

Napomena: radionica se naplaćuje.

 

Više informacija na 011 2691442.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: