Besplatne radionice na Beogradskoj nedelji umetnosti

Beogradska nedelja umetnosti (BNU) koja će se održati u periodu od 19. do 26. juna pripremila je za srednjoškolce i studente besplatne radionice koje će se održati u Domu omladine, UK Parobrod i ateljeu Milene Čvorović. Edukativni program čine trinaest radionica iz oblasti plesa, muzike i primenjene umetnosti a moderatori su istaknuti mladi eksperti iz pomenutih oblasti.

U UK Parobrod biće održane muzičke radionice na kojima će se polaznici upoznati sa osnovama sviranja klavira (Andrej Martinović) i gitare (Aleksandar Mitrović), radionica grafičkog dizajna za početnike na kojoj će se polaznici upoznati sa osnovama grafičkog dizajna i njegove primene, keramičarska radionica koju vodi samostalna umetnica Julia Draškoci. Posebna pažnja ove godine posvećena je teatru i u cilju promovisanja novog teatra biće održane radionice BITEF dance kompanije koju će voditi Jelena Zelenović, grupa za početnike i Isidora Stanišić koja će voditi naprednu grupu. U saradnji sa američkom glumicom Tiffany Joy Ross biće održana radionica The 3Ps of theater:philosophy, performance, production. Svi zainteresovani za učešće na ovim radionicama treba da pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo na mejl office.bnu@gmail.com sa naznakom za koju radionicu se prijavljujete.

U Domu omladine biće održane radionice plesa i to hip-hop (moderator Milica Ilić), electro dance (Ilija Đoković), krump (Miroslav Bogosavljević), b-boying (Aleksandar Marković), locking (Nikola Gavrilović) i free style (Aleksandar Marković). Svi zainteresovani za učešće na ovim radionicama treba da pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo na mejl office.bnu@gmail.com sa naznakom za koju radionicu se prijavljujete.

U saradnji sa Ateljeom Milene Čvorović ove godine organizujemo radionicu modnog dizajna koja nosi naziv Rekonstrukcija bele košulje a za učešće na ovoj radionici potrebno je poslati biografiju i motivaciono pismo na mejl office.bnu@gmail.com.

Beogradska nedelja umetnosti je gradska kulturna manifestacija koja promoviše mlade neafirmisane umetnike i neguje mladu kulturno-umetničku scenu. Pored edukativnog programa u okviru ove manifestacije, čiji je slogan „B kao Beograd“, biće održana modna revija „Young Walk“, proslava Svetskog dana muzike, dečiji program itd.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: