Besplatne pozorišne radionice za mlade

U februaru kreću pozorišne radionice za mlade koje organizuje CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine, kroz koje će učesnici osmisliti interaktivnu predstavu o svojim dilemama i izazovima. Prijave za grupu od 20 mladih od 16 do 20 godina su otvorene do 25. januara, a radionice su besplatne.

Radionice se organizuju u okviru projekta “Dramimo zajedno” koji je jedan je od deset pobednika konkursa Centrifuga za 2017. u okviru programa Superste.net. Namenjen je srednjoškolcima koji žele da preispituju sebe i druge. Kroz interaktivnu predstavu pruža im se prostor da kažu šta misle, ispitaju svoje i tuđe granice i testiraju realnost. Radionice sa mladima će se održavati jednom nedeljno, a prvi susret je 04. februara.

Mladi će predstavu kreirati kroz seriju od 14 radionica, na osnovu svojih priča i materijala koji nastane na samim radionicama, a uz podršku stručnjaka iz oblasti primenjenog pozorišta. Ovu predstavu će igrati u srednjim školama, a srednjoškolci u publici će tokom i nakon predstave unapređivati svoje veštine za rešavanje problemskih situacija. Celu priču pratiće i onlajn kampanja u kojoj će se čuti glas mladih i saveti za prevazilaženje teških situacija.

Mladi se za učešće u pozorišnim radionicama mogu prijaviti preko onlajn prijave: https://goo.gl/forms/wuAIJiQTES6S7c9A2

Projekat sprovodi beogradski CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima već šest godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: