OKO radionice Forum teatra

People to people Belgrade Chapter i “Organizacija kreativnog okupljanja”- OKO iz Beograda pokreću projekat “Ljudi ljudima u nevolji – razumeti izbeglice i migrante kroz pozorišnu akciju!” čiji je cilj povezivanje građana i institucija kako bi se podigla svest i razumevanje u zajednici o problemima sa kojima se suočavaju migranti i izbeglice na putu ka Evropi.

Radionice se organizuju u saradnji sa Kancelarijom za mlade i opštinom Palilula. Radionice su besplatne su za sve učesnike/ce.

Kroz organizovanje sesija Forum teatra ispitivaćemo pozicije moći u savremenom svetu i odnos pojedinaca i grupa u kontekstu ljudskih prava i sloboda. Pored toga pokrenućemo i dijalog u zajednici kroz Forum teatar predstavu kako bi se što veći broj građana i građanki uključio u razmenu svojih ličnih stavova, vrednosti i iskustava. Prilikom izvođenja predstave organizovaćemo i prikupljanje pomoći, kao i direktne posete izbeglicama i migrantima na terenu. Dijalog nastavljamo u okviru blogova OKO organizacije gde ćemo predstaviti i fotografije, lične i grupne refleksije sa ciljem promovisanja humanosti, solidarnosti i podrške ljudima u nevolji. Čitav proces pratiće i video zapis koji ćemo podeliti sa svima kako bi i druge pokrenuli na akciju.

Pozivamo vas da nam se pridružite na radionicama i aktivnostima koje će se odvijati u Beogradu tokom novembra i decembra meseca 2015. godine.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za učešće putem mejla zdravkovicsn@gmail.com ili pozivom na telefon 0641833447.

People to people Belgrade Chapter je neformalno okupljena grupa gradjana i gradjanki iz Beograda koji su pre dve godine postali deo velike medjunarodne mreže koja promoviše mir, saradnju i solidaranost medju ljudima u celom svetu (People to people International http://www.ptpi.org/ ). Na lokalnom nivou bavimo se promocijom humanih vrednosti, mira i solidarnosti, pokretanjem akcija i inicijativa kako bi poboljšali uslove života i pomogli onima kojima je pomoć potrebna. Od 2012.godine do danas organizovali smo posete institucijama za brigu o deci i starima, prikupljali pomoć za ugrožene poplavama u Srbiji, učestvovali na medjunarodnim susretima prijateljstva i treninzima i edukacijama.

“Organizacija kreativnog okupljanja”- OKO je udruženje građana koje postoji deset godina i osnovano je sa idejom da unapredi institucionalnu i vanistitucionalnu saradnju u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja. Misija organizacije je stvaranje društva ravnopravnih i različitih građana među kojima vlada poverenje, podrška i poštovanje ljudskih prava. Verujemo da kultura i umetnost pripadaju svima i da predstavljaju zajednički jezik koji spaja ljude, snagu koja učestvuje u promeni sveta za dobrobit svih.

Izvor: KOMS

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: