2 radionice u SKC-u

Druga u nizu besplatnih radionica za studente "Psihodramsko čitanje" u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, kao i za predstavljanje master i doktorskih studija Univerziteta umetnosti. Svi programi su besplatni.

petak, 10. februar u 17:00 Mala sala

Univerzitet umetnosti u Beogradu, predstavljanje master i doktorskih studija

Univerzitet umetnosti u Beogradu predstaviće postdiplomske interdisciplinarne studije – master program Teorija umetnosti i medija, UNESCO Katedra za kulturnu politiku i menadžment ali i 3 doktorska studijska programa Višemedijska umetnost, Digitalna umetnost i Teorija umetnosti i medija. Saznajte zbog čega se sve više umetnika, kulturnih radnika, istraživača i teoretičara umetnosti odlučuje za nastavak studija baš na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

 

ponedeljak, 13. februar u 18:00 Novi prostor

Psihodramsko čitanje – ciklus radionica za studente

voditeljke radionice: Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka,  psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka i Danica Vulićević – profesorka književnosti i psihodramatičarka u edukaciji

Pozivamo vas na drugu u nizu radionica da zajedno mislimo (i delimo utiske) o knjizi Pa kao Vladimira Tabaševića. Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen.Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com i skcprojectteam@gmail.com

Čitanje je kreativni proces.

Odvija se u međuprostoru piščevog i čitaočevog nesvesnog: što je uspelije to povezivanje (nesvesnog sa nesvesnim) to nam je knjiga zanimljivija i više doprinosi psihološkom rastu – širenju kapaciteta da se emocionalno iskustvo u potpunosti proživi.

Radionica je grupni proces.

Naša nudi prostor za promišljanje o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, pre rad sa onim što knjiga  u nama pokreće – u svakom posebno i u nama kao grupi. Učesnici jedni druge inspirišu i konačni rezultat je kokreacija svih. Ona podstiče neko novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami (kada se primenjuje kao psihoterapija).

Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovajem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje Vam može postati važno.

 

Ako ste čitali i dopalo vam se

Ako  vas je iznerviralo

Ako niste ni pročitali ali ste radoznali

Ako ste u svakoj od ovih grupa

Ili niste ni u jednoj

Dobrodošli ste.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: