13. škola kreativne fotografije Foto kluba FON Niš

XIII škola kreativne fotografije u organizaciji niškog foto kluba FON počinje sa radom u prostorijama Omladinskog saveta grada Niša, ul. Voždova 16, poslednji sprat. Uvodni čas će se održati 29.02.2016. godine sa početkom od 19 časova.

Škola će trajati ukupno 3 meseca. Časovi će se održavati svakog ponedeljka i četvrtka od 18.30 časova.

U okviru teorijske nastave, polaznici škole će učiti o istorijatu fotografije, tehničkim detaljima fotoaparata i fotografisanja, svetlu, kompoziciji, teoriji forme, portretu, fotožurnalizmu. Polaznici će učiti o svetu digitalne fotografije i osnovama njene obrade u različitim softverima. Polaznici škole će imati prilike da tokom trajanja škole posete i profesionalni foto studio i upoznaju se sa radom pri studijskoj rasveti, takođe će imati i prilike da stečena znanja praktično primene tokom brojnih izleta po gradu i okolini Niša koji će biti organizovani u okviru škole.

Na 13. školi će kao predavači učestvovati dobro poznati niški umetnici i fotografi, naši raniji predavači: Jovica Krstić – dilplomirani filmski snimatelj, snimatelj RTS-a, Saša Đorđević, foto reporter BETE i Frans-press-a, Goran Švabić, fotograf 1.klase Foto saveza Srbije, kao i novi predavači, Boban Rajković, diplomirani TV i filmski režiser, nastavnik kamere i montaže na Elektronskom fakultetu u Nišu, odseku multimedijalne tehnologije; Andrej Jovanović, diplomirani grafički dizajner, nekadašnji profesor u Umetničkoj školi u Nišu i član ULUPUDS-a, gosti fotografi i raniji polaznici FON-ovih škola fotografije.

Kao i do sada, polaznici škole će na kraju škole moći da se građanima Niša predstave svojim radovima na završnoj, grupnoj izložbi, koja će biti organizovana krajem juna meseca.

Ukoliko želite da se prijavite za učešće u 13. školi kreativne fotografije, popunite upitnik na sledećem linku: http://goo.gl/forms/K0vLvzgbt8

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: