Edison projekat – najbolje volontersko iskustvo u Češkoj!

Global Citizen program - program volonterskog iskustva u inostranstvu u okviru AIESEC organizacije nudi mogućnost studentima za učešće na projektu u Karvini, Češka.

„Edison“ je projekat u trajanju od 6 nedelja koju se realizuje u Češkoj. Cilj ovog projekta jeste da studenti upoznaju druge kulture, da kroz svakodnevnu interakciju sa studentima iz različitih zemalja nauče novi jezik i čuju za tuđe običaje i kulturu. Kroz projekat, AIESEC želi da motiviše studente da razmišljaju o mogućnostima za razvoj i o budućnosti, koristeći nova znanja koja su stekli kroz ovaj projekat.

Student će pripremati interaktivne prezentacije i radionice, prilagođene svakoj školi pojedinačno i svakoj grupi u kojoj će se predavanja držati. Teme na koje treba da se drže aktivnosti su edukacija, sport, kultura, politička, socijalna i ekonomska situacija, istorija, geografija, turizam. Student ima slobodu da koristi različite metode, da bi uključio ostale studente i da što više nauče iz samih časova. Časovi mogu da sadrže diskusije, kvizove, plesove, igrice i bilo kakve druge interaktivne aktivnosti. Student će raditi u grupi sa još 5 studenata iz drugih zemalja, a projekat se održava svake nedelje u drugoj školi. Na taj način, utičaj je veći i obuhvata veći broj učenika. Praktikanti – studenti će takođe organizovati događaje u školama (otvaranje i zatvaranje projekta, Global Village – sajam internacionalizma).

Student neće raditi sam na svemu ovome. Global Citizen program i postoji da bi studenti iskusili timski rad, internacionalno okruženje i izazovne zadatke, što je trenutno ispred tebe. Na samom kraju projekta, student će sa organizacijom deliti svoje utiske, slike, snimke i sva svoja iskustva koja je stekao radeći na ovom projektu. Tokom šest nedelja, koliko traje sam projekat volonteru je obezbeđen smeštaj u porodici, stanu sa ostalim praktikantima ili studentskom domu, recepcija pri dolasku i pružena mu je mogućnost svih obilaska grada i ekskurzija.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovom, i projektima poput ovog, možeš da se prijaviš ovde: prijava. Bićeš kontaktiran u roku od 48h usled čega sledi info razgovor o daljem procesu selekcije i pronalaženju projekta na kom bi volontirao u inostranstvu.

AIESEC Ekonomski Fakultet
Kamenička 6
11000 Beograd
Tel: 011 30 21 196
Email: office@ef.aiesec.org.rs

Kontakt:
Miljana Nikodijević
Funkcija: Marketing & PR menadžer
Mob: +381 (0) 62 355962
Email: miljana.nikodijevic@aiesec.net

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: