AIESEC Global Talent prakse

Global Talent je program plaćenih stručnih praksi u inostranstvu koji studentima završnih godina i diplomcima pruža priliku za profesionalno iskustvo i lični razvoj u multikulturalnom okruženju radom u kompanijama i institucijama širom sveta.

Global Talent je program plaćenih stručnih praksi u inostranstvu koji studentima završnih godina i diplomcima pruža priliku za profesionalno iskustvo i lični razvoj u multikulturalnom okruženju radom u kompanijama i institucijama širom sveta. Global Talent prakse ti pružaju mogućnost da primeniš teorijska znanja stečena u toku studija na međunarodnom tržištu, pritom stičući bogato iskustvo koje će te kasnije diferencirati na tržištu rada. Dobijaš priliku da usavršiš strani jezik, pokupiš trikove za rad u inostranstvu i iskusiš samostalan život u drugoj sredini i kulturi.

Global Entrepreneur je program stručnih volonterskih praksi koji pruža priliku studentima da se pre završetka studija oprobaju u oblasti koja ih interesuje radom u već oformljenom start up-u. Na ovaj način, pored toga što ćeš imati priliku da upoznaš neku drugu kulturu i povežeš se sa ljudima iz svoje struke takođe ćeš i razviti preduzetnički duh. Naučićeš šta je sve potrebno pored odlične ideje i ogromne motivacije da jedan poslovni poduhvat bude uspešan.

Studenti imaju priliku da se stručno usavršavaju u četiri oblasti:

IT:U današnje vreme postoji ogromna zainteresovanost za ovu oblast ali i velika tražnja na tržištu za IT stručnjacima, a nema boljeg načina da se izdvojiš u odnosu na konkurenciju od sticanja praktičnog iskustva u nekoj inostranoj kompaniji.

Marketing & PR:Prakse u ovoj oblasti ti omogućavaju sticanje novih znanja iz oblasti internacionalnog marketinga, istraživanja tržišta i plasiranja proizvoda.

Teaching:Primeni teorijsko znanje i stekni relevantno radno iskustvo u internacionalnom okruženju u oblasti edukacije i predavanja jezika.

Business Development:U dinamičnom sektoru kao što je ovaj potrebno je stalno učenje i usavršavanje veština pregovaranja, a prakse u ovoj oblasti ti pružaju priliku da te veštine stekneš poslovanjem na međunarodnom tržištu.

Prijavi se: https://aiesec.org/

Izvor: www.najstudent.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: