Praksa u Savetu Evrope

Na konkurs za praksu se mogu prijaviti državljani država-članica Saveta Evrope i državljani članica-kandidata.

Prakse se sprovode 2 puta godišnje u trajanju od 5 meseci:

1. februar – 30. jun;
1. septembar – 31. januar.

Kandidat može izabrati vreme koje mu najviše odgovara.

Kandidati treba da dobro vladaju jednim od zvaničnih jezika Saveta Evrope – engleskim ili francuskim. Takođe je poželjno znati i druge jezike. Osim toga, obavezna su znanja i veštine u pisanju projekata.

Za vreme prakse, praktikanti će vršiti istraživanja, spremati projekte, referate, izveštaje, vršiti analize i ocene susreta stručnjaka.

Program prakse predviđa 100 stipendija. Krajnji rok za prijavu za stipendiju je 31. avgust. Za samofinansirajuću praksu rokovi su 1. oktobar i 1. april.

Kandidatima je potrebno:

Biti državljaninom 1 od 43 države koje ulaze u savet Evrope.
Dobro vladati 1 od 2 zvanična jezika saveta Evrope (egnleskim ili francuskim). Pozdravlja se dobro znanje i drugih stranih jezika.
Imati diplomu o završenom visokom obrazovanju ili dokument koji potvrđuje završene 3 godine na fakultetu.
Formular i dodatne informacije su dostupni na sajtu: http://tinyurl.com/jfavusu

Izvor: ossi.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
  • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
  • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
  • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
  • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»