Praksa u Evropskim centru za razvoj vokacionog obrazovanja (CEDEFOP)

CEDEFOP je decentralizovana agencija EU, sa sedištem u Solunu, u Grčkoj. Cedefop podržava razvoj evropskog stručnog obrazovanja i obuke (VET) i doprinosi njihovoj realizaciji. Više o samoj organizaciji možete pročitati ovde.

CEDEFOP ja raspisao konkurs za praksu za 2016. godinu u 16 različitih oblasti/projekata. Svaki kandidat može da se prijavi za najviše tri oblasti.

Praksa je namenjena onima koji su skoro diplomirali/magistrirali, studentima doktorskih studija, i onima koji su na početku svoje profesionalne karijere. Kandidati moraju da imaju završene osnovne studije da bi se prijavili za praksu.

Praksa traje 9 meseci, od 1. oktobra 2016. do kraja juna 2017. godine.

Prijavljivanje se vrši preko linka, a kandidati pored formulara za prijavu treba da dostave sledeću dokumentaciju:

skeniranu kopiju diplome završenih studija sa prepisom ocena koji mora da sadrži zvaničan potpis i pečat sa prevodom (za dokumentaciju na zvaničnom jeziku EU nije potreban prevod);
radnu biografiju u preporučenom formatu Europas (http://europass.cedefop.europa.eu/). Kandidat mora da ima završene osnovne studije; i
skenirani dokaz o odličnom poznavanjuengleskog jezika, mada je poželjno poznavanje još jednog svetskog jezika.
Nadoknada za praksu:

896,8 evra mesečno za kandidate van Grčke, koji bi morali da se dosele u Solun zbog prakse; ili
672,6 evra mesečno za kandidate koji već žive u Solunu; i
deo putnih troškova.
Rok za prijavu je 13.6.2016. do 14.00 po grčkom vremenu (13.00 časova po srpskom vremenu).

Više informacija o praksi možete pročitati OVDE.

Izvor: OSSI

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
  • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
  • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
  • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
  • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»