Marketing praksa u Nemačkoj

Global Talent program - program stručnih praksi u okviru AIESEC organizacije, koji pruža studentima završnih godina priliku za profesionalno iskustvo u inostranstvu, nudi mogućnost za stručno usavršavanje u oblasti marketinga u gradu Karlsruhe, u Nemačkoj.

Stručne prakse iz oblasti marketinga nude jedinstveno profesionalno iskustvo u ovoj oblasti. Ova praksa održava se u Nemačkoj, u perodu od 26 do 52 nedelje, u firmi “Glatfelter Gernsbach GmbH & Co”.

Student će imati zadatak da izvrši analizu tržišta i pronađe najbolje tržišne trendove za tržište kafe. Potrebno je da se analiziraju karakteristike proizvoda i napravi plan predstavljanja na tržištu. Student će biti zadužen za intervjuisanje internih i eksternih menadžera prodaje, kao i eksterne tržišne učesnike, tako da su neke od potrebnih osobina otvorenost, komunikativnost i entuzijazam. Potrebno je znanje i praktično iskustvo u korišćenju Microsoft Office paketa. Bilo bi poželjno da student već ima iskustva u analiziranju tržišta i učestvovanja u procesu razvijanja proizvoda. Potrebna je visoka analitičnost i umeće samostalnog rada.

Poželjne veštine: Customer Service, Marketing, Sales, Presentation Skills, Project Management, Team management, PC User Skills.

Mesečna plata iznosi 1100 US $, a novčani iznos je određen u visini proseka države u kojoj ste na praksi.

Ukoliko želiš da se informišeš o daljem procesu učešća na ovoj, ili praksama poput ovih, možeš da se prijaviš putem OVOG LINKA  i bićeš kontaktiran u roku od 48h, a prijave su u toku.

Konkretan datum početka prakse određuje se u dogovoru sa institucijom sa kojom ćete sarađivati.

Neophodni uslovi za učešće:

  • Diplomirani student ili student završne godine fakulteta/više škole
  • Odlično poznavanje engleskog jezika (nemački jezik je poželjan)
  • Posedovanje prezentacionih i jezičkih veština i rada na računaru
  • Posedovanje iskustva u radu u oblasti marketinga i odnosa sa javnošću

Global Talent je globalni program praksi koji pruža studentima i diplomcima priliku za multikulturalno profesionalno iskustvo i razvoj u nekim od kompanija i institucija u svetu. Za više detalja o ovom program i praksama koje pruža, posetite zvaničnu web sajt stranicu http://aiesec.org.rs/studenti/global-talent/ili Facebook stranicu.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
  • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
  • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
  • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
  • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»